Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 12 листопада 2017 року

Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 12 листопада 2017 року

Ситуація у районі проведення АТО залишається напруженою. Оперативна обстановка зберегла тенденцію до загострення. Російсько-терористичні війська й далі не виконують всі зобов'язання в межах останніх домовленостей щодо дотримання перемир'я.

Так, на Луганському напрямку ще на світанку ворог зі стрілецької зброї та гранатометів обстріляв позиції українських захисників поблизу Кримського, а по обіді - випустив 4 міни калібру 82мм. Міномети такого ж калібру були застосовані неподалік Зайцевого та Луганського, що на Світлодарській дузі.

На підступах до Донецька факти застосування противником піхотного озброєння зафіксовано поблизу Авдіївки, Пісків, Новоселівки Другої та Мар’їнки.

Непроста ситуація і неподалік Маріуполя. Зокрема, порушуючи Мінські домовленості, бойовики застосували міномети калібру 120мм, стрілецьку зброю, гранатомети та озброєння БМП поблизу Водяного. Зі 120-ти та 82мм мінометів були обстріляні сили АТО у районі Гнутового, а зі стрілецької зброї і гранатометів - оборонці Миколаївки, Березового, Новотроїцького, Старогнатівки і Павлополя.

Загалом, від опівночі, незаконні збройні формування 23 рази порушили перемир’я. Майже у половині випадків сили АТО давали противнику адекватну відповідь. У результаті ворожих обстрілів жоден наш військовослужбовець сьогодні не постраждав.

Прес-центр штабу АТО