Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 13 січня 2018 року

Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 13 січня 2018 року

Російсько-окупаційні війська продовжують грубо порушувати домовленості про припинення вогню на час новорічно-різдвяних свят та обстрілюють із заборонених Мінськими угодами озброєння укріплення Збройних Сил України. Сьогодні, вперше за час перемир’я, окупанти застосували артилерію.
На Луганському напрямку під обстрілом противника опинилися наші позиції поблизу Новолуганського, де, крім стрілецької зброї, бойовики вели вогонь із 82-мм мінометів.
На Донецькому напрямку від початку доби було гарячіше. На Приазов’ї майже годину тривав ворожий обстріл з гранатометів, 120-мм мінометів та артилерійських систем калібру 122-мм по укріпленнях сил АТО на підступах до Водяного. Тут загарбники випустили понад два десятки боєприпасів. У цьому ж районі, довкола Павлополя, незаконні збройні формування вели вогонь з важких мінометів.
На інших ділянках нашої оборони агресор вдався до обстрілів наших позицій зі 120-мм мінометів і гранатометів неподалік шахти Бутівка, а зі стрілецької зброї та 82-мм мінометів – біля Кам’янки. Також з гранатометів різних видів і стрілецької зброї ворог порушував перемир’я поблизу Верхньоторецького.
Загалом, від початку доби, уздовж лінії розмежування сторін зафіксовано 6 обстрілів укріплень Збройних Сил України. В одному випадку українські воїни давали ворогу адекватну відповідь.

Прес-центр штабу АТО