Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18.00 14 серпня 2017 року

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18.00 14 серпня 2017 року

Упродовж сьогоднішнього дня ситуація у районі проведення АТО залишалась напруженою, проте контрольованою українською армією. У порівнянні з вчорашнім днем кількість обстрілів наших позицій збільшилась майже у двічі.
Як і декілька днів поспіль, сьогодні найбільш гаряче було на околицях Авдіївки. Майже з 7 ранку російсько-окупаційні угруповання 4 рази били по наших опорних пунктах з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. У відповідь українські військові активно застосовували зброю на ураження противника. Крім того, на Донецькому напрямку, під ворожим вогнем опинились позиції сил АТО у районі Луганського та Верхньоторецького.
На Маріупольському напрямку бандформування випустили щонайменше 10 мін калібру 120 міліметрів по наших захисниках на підступах до Мар’їнки та Красногорівки. А близько 7 ранку, внаслідок гранатометного обстрілу українських укріплень поблизу Гнутового, двоє наших захисників отримали поранення.
Також сьогодні, близько 16 години, в ході вогневого протистояння із силами АТО, бойовики вдарили з великокаліберних кулеметів по будинках мирних мешканців Мар’їнки. Руйнування будівель зараз оцінюються. На щастя з місцевих ніхто не постраждав.
Варто додати, що незважаючи на перманентні бойові дії, у районах проведення АТО продовжують працювати українські сапери. Лише за минулий тиждень групи розмінування перевірили понад 60 гектарів земель, з яких вилучено та знешкоджено близько 1000 вибухонебезпечних предметів.

Прес-центр штабу АТО