Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 16 квітня 2018 року

Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 16 квітня 2018 року

У першу половину доби режим повного припинення вогню бойовиками російсько-окупаційних військ не дотримувався. Станом на 18.00 зафіксовано 22 обстріли українських опорних пунктів.
Зокрема на Донецькому напрямку з 82 мм мінометів, озброєння БМП й великокаліберних кулеметів обстріляні захисники Пісків. З гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник відкривав вогонь по оборонцях Водяного, Верхньоторецького та Авдіївки. Крім цього з гранатометів та стрілецької зброї агресор обстрілював наші укріплення поблизу Новотроїцького та Мар’їнки, з бронетранспортерів – неподалік Водяного, а з великокаліберних кулеметів – в районі Лебединського. Також з гранатометів та снайперської зброї вогонь вівся поблизу Широкиного.
На Луганському напрямку бойовики застосували озброєння БМП та гранатомети по українських укріпленнях під Луганським. Крім цього, з гранатометів обстріляні оборонці Кримського, а з великокаліберних кулеметів – Новолуганського.
Унаслідок ворожого вогню жоден український військовослужбовець не постраждав. Ситуація по всій лінії розмежування сторін надійно контрольована підрозділами Збройних Сил України.

Прес-центр штабу АТО повідомляє:
Російсько-окупаційні війська продовжують використовувати будь-яку можливість для дискредитації підрозділів сил Антитерористичної операції. Найближчим часом бойовики планують здійснення чергової провокації під час роботи на окупованих територіях представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.
Розвідці штабу АТО стало відомо, що черговим силам протиповітряної оборони противника, зокрема на Бахмутському напрямку, надано дозвіл на знищення у зонах їхньої відповідальності безпілотних літальних апаратів СММ ОБСЄ. При цьому, противник отримав вказівку враховувати траєкторію польоту БПЛА ОБСЄ та розташування позицій сил АТО аби після ураження безпілотника перекласти відповідальність за його знищення на українських військових.

Прес-центр штабу АТО