Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 18 березня 2018 року

Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 18 березня 2018 року

Бойовики російсько-окупаційних військ продовжують порушувати перемир’я в районі АТО. Від початку доби зафіксовано один обстріл опорних пунктів українських воїнів.
На Донецькому напрямку на світанку противник з гранатометів вів вогонь по захисниках Авдіївки. Унаслідок обстрілу жоден український воїн не постраждав.
На Луганському напрямку режим повного припинення вогню бойовиками НЗФ дотримувався. Ситуація по всій лінії розмежування сторін перебуває під контролем Збройних Сил України.

За даними української розвідки, щонайменше п’ятеро бойовиків 7 ОМСБр російсько-окупаційних військ постраждали внаслідок вибуху ручної гранати. Як з’ясувалося, детонація боєприпасу з невідомих причин сталася у кишені одного з бойовиків. В результаті гри у «кишеньковий більярд», ще чотири горе-вояка із пораненнями різного ступеня важкості доправлені до хірургічного відділення лікарні у місті Єнакієве. 
Безпосередні командири намагалися приховати інцидент, «списавши» поранення підлеглих на бойові втрати. Доки вони думали як логічно пояснити недолугість «постраждалих», інформація про подію дізналося не лише вище командування, а й стало відомо широкому загалу. 
Наразі, слідчі органи російсько-окупаційної адміністрації намагаються пов’язати вибух з діями української диверсійної групи.

Прес-центр штабу АТО