Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18.00 18 липня 2017 року

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18.00 18 липня 2017 року

Сьогоднішній день у зоні проведення АТО характеризується невеликою кількістю обстрілів українських позицій з боку незаконних збройних формувань. Водночас, ворожі вогневі провокації призвели до поранень наших бійців та вчергове підтвердили, що противник не дотримується будь-яких домовленостей. 
Найбільше випадків порушення тиші зафіксовано на Донецькому напрямку. Близько першої ночі бойовики з гранатометів та стрілецької зброї били по наших опорних пунктах на шахті Бутівка. Майже о 2 ночі, застосовуючи теж саме озброєння, бандформування обстріляли українські позиції в районі Авдіївки. Внаслідок цього обстрілу один наш військовий отримав кульове поранення. Також, близько 13 години, опорні пункти під Авдіївкою ворог накривав з мінометів калібру 82 міліметри, гранатометів, стрілецької зброї. Крім того, в 11 годині, бойовики випустив 5 мін калібру 82 міліметри по українських захисниках у Пісках. В результаті цього обстрілу осколкові поранення отримали ще двоє військовослужбовців сил АТО. 
На Луганському напрямку під ворожим вогнем зі стрілецької зброї і гранатометів опинились селища Кримське та Донець. 
Загалом з початку доби противник 10 разів порушив перемир’я, 3 наших військових отримали поранення. Сили АТО 5 рази відкривали вогонь у відповідь.