Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 19 грудня 2017 року

Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 19 грудня 2017 року

Ситуація у районі проведення АТО залишається складною. Російсько-окупаційні війська продовжують грубо порушувати режим тиші та вести прицільний вогонь як по позиціях Збройних Сил України так і по прифронтових населених пунктах. Агресор й надалі застосовує реактивні системи залпового вогню та міномети, заборонені Мінськими домовленостями.
На Луганському напрямку російсько-терористичні війська в обідню пору з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» обстріляли наші оборонні укріплення довкола Зайцевого. Загалом окупанти випустили тут 20 реактивних снарядів. Окрім того, позиції українських захисників у цьому районі ворог обстрілював із мінометів різних видів та озброєння БМП. Також, з важких 120-х мінометів та усього спектру піхотного озброєння, загарбники вели вогонь поблизу Троїцького, Новотошківського, Новоолександрівки і Новолуганського. Зі стрілецької зброї бойовики порушували перемир’я неподалік Луганського.
На Донецькому напрямку окупанти, наражаючи на небезпеку цивільне населення, випустили 7 мін 120-го калібру по населеному пункту Водяне. Наслідки обстрілу з’ясовуються. З мінометів різних видів ворог вів вогонь поблизу Павлополя, Лебединського, Пісків і Кам’янки. Крім того, з гранатометів противник турбував оборонців Авдіївки і Новотроїцького.
Загалом, від опівночі, російсько-терористичні війська здійснили 21 обстріл позицій сил АТО. У відповідь українські військовослужбовці 14 разів придушували вогневу активність окупантів.

Прес-центр штабу АТО