Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18.00 20 липня 2017 року

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18.00 20 липня 2017 року

Сьогоднішній день у зоні АТО відзначився активізацією провокацій з боку незаконних збройних формувань фактично вздовж усієї лінії розмежування. Всупереч усім домовленостям, бойовики не лише застосовували заборонене озброєння, а й намагались прорвати оборону сил АТО.
Найбільш гаряче було на Маріупольському напрямку. Починаючи з 1 години ночі і майже до 8 ранку бандформування зі сторони Старомихайлівки вели вогонь по наших опорних пунктах поблизу Красногорівки із артилерії калібру 122 міліметри, мінометів калібру 120 та 82 міліметри, гранатометів та великокаліберних кулеметів. Близько 4 ранку противник, посиливши вогневий натиск, випустив по позиціях сил АТО із переносної реактивної пускової установки «Град-П»10 снарядів та застосував танк. У цей же час, під вогневим прикриттям, близько 20 бойовиків наблизились до наших позицій. Зав’язався бій, в ході якого бійці АТО застосували гранатомети та стрілецьку зброю і вмілими діями змусили злочинців відступити. На жаль, під час цього бойового зіткнення, троє наших військових загинули, семеро отримали поранення, а один боєць потрапив у полон бойовиків.
Цієї ночі бандити з танку били і по будинках мирних мешканців Красногорівки.
На Донецькому напрямку, близько 1 ночі, внаслідок обстрілу ворожим снайпером нашого опорного пункту поблизу Новгородського, загинув український військовий. Крім того, бандити з гранатометів і стрілецької зброї вели вогонь по околицях Авдіївки, шахті Бутівка, а з мінометів різних калібрів били по Невельському та Новгородському.
На Луганському напрямку з опівночі під вогнем ворожих гранатометів і стрілецької зброї опинились наші позиції у Трьохізбенці, Новоолександрівці, Новозванівці та Донці. А о 15 годині ворог двічі бив з мінометів калібру 82 міліметри по Кримському.
Загалом, з початку доби, незаконні збройні формування 20 разів порушили перемир’я. Сили АТО втратили 4-х військовослужбовців, 7 отримали поранення. Збройні Сили України 9 разів відкривали вогонь у відповідь, використовуючи, в основному, стрілецьку зброю і гранатомети.

Прес-центр штабу АТО