Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18.00 24 вересня 2017 року

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18.00 24 вересня 2017 року

Сьогодні у районі проведення АТО обстановка не зазнала суттєвих змін. Бойовики продовжували обстріли українських позицій. Щоправда, ворог не застосовував міномети та інше важке озброєння.
Так, зранку на Донецькому напрямку російські окупанти двічі били з озброєння БМП по укріпленнях сил АТО у районі Зайцевого. Наші військові вогнем у відповідь примусили противника дотримуватись режиму тиші. А близько 11 години поблизу Луганського, під час обстрілу опорного пункту українських військ з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, отримав поранення один український воїн.
На Приморському напрямку загарбники застосовували стрілецьку зброю на підступах до Водяного і Павлополя. А великокаліберний кулемет противника вночі працював поблизу Мар’їнки.
Загалом від опівночі російсько-окупаційні угруповання 9 разів порушили перемир’я.
Поряд з обороною лінії розмежування українські військові щоденно допомагають місцевому населенню. Так, наші групи цивільно-військового співробітництва беруть участь у проведенні ремонтно-відновлювальних робіт магістрального водогону «Горлівка-Торецьк» - поблизу шахти Гагаріна та селища Зайцеве. А у Водяному та Первомайському наші офіцери координують роботу громадської організації з відновлення пошкоджених та зруйнованих будівель. Крім того, українські військові забезпечують охорону і супровід працівників громадської організації «Лікарі без кордонів», які надають допомогу місцевому населенню у Нетайловому та Опитному.

Прес-центр штабу АТО