Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 25 квітня 2018 року

Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 25 квітня 2018 року

Від початку доби російсько-окупаційні війська здійснили 33 обстріли позицій українських захисників та вчергове грубо порушили Мінські домовленості.
Зокрема на Луганському напрямку із реактивних систем залпового вогню, а також 152 мм артилерії, мінометів калібру 120 мм та озброєння танку агресор обстріляв наші укріплення поблизу Новолуганського. Також 120 та 82 мм міномети окупанти застосували в районі Троїцького. Крім цього, з 120 мм мінометів, БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів противник вів вогонь по захисниках Новозванівки, з мінометів калібру 120 мм – оборонцях Луганського, а міномети калібру 82 мм, гранатомети та озброєння БМП – задіяв неподалік Новоселівки.
На Донецькому напрямку із заборонених 120 мм мінометів та гранатометів обстріляні оборонці Верхньоторецького, Шахти «Бутівка» та Водяного. Також з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї окупанти відкривали вогонь по захисниках Авдіївки та Шахти «Бутівка», з озброєння БМП – під Талаківкою і Богданівкою, з великокаліберних кулеметів – поблизу Павлополя, Гнутового, Славного та Красногорівки, а з стрілецької зброї – по оборонцях Широкиного. Крім цього, в районі Талаківки ворог застосував протитанковий ракетний комплекс, а під Гнутовим – вівся снайперський вогонь.
Внаслідок ворожого вогню четверо українських захисників зазнали поранення. Ще один наш військовослужбовець – отримав бойове травмування. Постраждалих воїнів оперативно доправлено до лікувальних закладів та надано медичну допомогу.

Прес-центр штабу АТО повідомляє:

Безконтрольність, байдужість до особового складу з боку командування незаконних збройних формувань російсько-окупаційних військ, аморальність та розпуста серед командного складу давно стали нормою співіснування у їхніх колективах.
Яскравим прикладом є командир 3 омбр офіцер збройних сил Російської Федерації із позивним «Меркурій», який лише днями був відкликаний до Новочеркаська, де отримав чергове дисциплінарне стягнення. Російському командуванню стало відомо, що останній веде аморальний спосіб життя, зловживає алкоголем та зовсім не приділяє уваги виконанню функціональних обов’язків. Це, у свою чергу, призвело до різкого збільшення втрат серед бойовиків бригади.
Легковажний командир повністю відсторонився від управління підрозділами, а не чисельні службові наради, проводив виключно у стані алкогольного сп’яніння. Майже увесь службовий час «Меркурій» здебільшого проводив у ресторанах Горлівки. І, як завжди, у компанії повій та офіцерів російської армії.
Як повідомили у розвідці штабу АТО, подібні випадки є далеко не поодинокими. Також, значну частину обстрілів позицій Збройних Сил України тут тісно пов'язують саме з низьким рівнем військової дисципліни та зловживанням алкоголем на передових позиціях противника.

Прес-центр штабу АТО