Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 3 квітня 2018 року

Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 3 квітня 2018 року

Російсько-окупаційні війська вчергове зірвали домовленості щодо повного припинення вогню на період Великодніх свят. Від початку доби агресор здійснив 10 обстрілів позицій сил АТО.
Зокрема на Донецькому напрямку з 82 мм міномету та стрілецької зброї обстріляні захисники Авдіївки. Крім цього, окупанти відкривали вогонь зі снайперської та стрілецької зброї поблизу Широкиного, Водяного та Шахти Бутівка. Також зі стрілецької зброї вогонь вівся по оборонцях Невельського та Павлополя.
На Луганському напрямку противник застосував 82 мм міномети поблизу Луганського, випустивши по українських позиціях 14 мін. Також під гранатометний вогонь потрапили наші укріплення в районі населеного пункту Новоолександрівка.
Унаслідок ворожих обстрілів один український військовослужбовець зазнав поранення. Його доправлено до лікувального закладу та надано необхідну медичну допомогу.

На окупованій частині Донбасу дає про себе знати тихий партизанський рух

Серед місцевого населення окупованих територій Донецької та Луганської областей продовжує наростати невдоволення присутністю російсько-окупаційних військ. Про це свідчать чисельні випадки прояву агресивних дій щодо окупантів. Факти вказують на те, що на непідконтрольних Уряду України територіях набирає обертів партизанський рух, мета якого – якомога більше ускладнити життя окупанту.
За інформацією розвідки штабу АТО, 1 квітня у смузі відповідальності одного з підрозділів 3 омсбр російсько-окупаційних військ, в населеному пункті Гольмівський, група невідомих здійснила напад на двох бойовиків. Останнім завдано тілесні ушкодження різної ступені тяжкості. «Партизани» заволоділи табельною зброєю окупантів та зникли у невідомому напрямку. Незважаючи на оголошений окупантами план перехоплення, по гарячих слідах нападників затримати не вдалось. Їх пошуки тривають й досі.
Через інцидент у місцях дислокації бойовиків посилено заходи охорони та оборони.

Прес-центр штабу АТО