Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 4 грудня 2017 року

Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 4 грудня 2017 року

Ситуація у районі проведення АТО залишається тривожною. Російсько-окупаційні війська продовжують вести вогонь по позиціях Збройних Сил України, зокрема й із озброєння, яке давно мало б бути відведеним від лінії зіткнення.
На Луганському напрямку знову найгарячіше на Світлодарській дузі. Тут противник не припиняє ведення посиленої розвідки. Залучає до виконання завдань деверсійно-розвідувальні групи, метою якихможуть бути проведення провокацій, здійснення диверсій на об’єктах транспортної інфраструктури, у місцях скупчення цивільного населення для подальшого обвинувачення та дискредитації підрозділів ЗСУ. Водночас, ворог неодноразово з мінометів та гранатометів вів вогонь по наших оборонних укріпленнях біля Луганського, а з озброєння БМП і спареної зенітної установки – неподалік Новолуганського. Крім того, з гранатометів противник обстрілював захисників Жовтого і Зайцевого, а з великокаліберних кулеметів – оборонців Троїцького.
На Донецькому напрямку загарбники інтенсивно обстрілювали з 82-мм мінометів, гранатометів різних типів та озброєння БМП українських воїнів поблизу Пісків.
Не перестають окупанти залякувати і цивільних людей. Так, у нічний час загарбники з мінометів обстріляли дві приватні будівлі у селі Травневе. На щастя, люди не постраждали, проте пошкоджено дахи у житлових будинках.
Загалом, від опівночі, російсько-терористичні війська вже 9 разів порушили режим припинення вогню.

Прес-центр штабу АТО