Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 5 квітня 2018 року

Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 5 квітня 2018 року

Російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати домовленості Тристоронньої контактної групи щодо повного припинення вогню на період Великодніх свят. Від початку доби агресор здійснив 10 обстрілів українських опорних пунктів.

Зокрема на Луганському напрямку з 82 мм мінометів бойовики обстріляли наші позиції в районі Троїцького, а з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу Новозванівки.
На Донецькому напрямку гранатомети та стрілецьку зброю противник застосував по укріпленнях сил АТО поблизу Водяного, Новотроїцького, Авдіївки та Шахти «Бутівка». Крім цього, по оборонцях Водяного – вівся снайперський вогонь, а з стрілецької зброї – обстріляні захисники Павлополя.

Унаслідок ворожих обстрілів українські воїни не постраждали.

Наші захисники на лінії розмежування сторін продовжують надійно контролювати противника при цьому неухильно дотримуються умов «великоднього перемир’я».

В районі АТО визначили кращий танковий екіпаж

Днями завершились змагання на кращий танковий екіпаж серед частин та підрозділів, що виконують бойові завдання в районі проведення антитерористичної операції. Дев’ять команд змагались за звання кращого з кращих. Серед команд -учасниць – переможці змагань в бригадах і оперативно-тактичних угрупованнях.
Конкурс проходив у два етапи. На першому – учасники змагались у подолані ділянки місцевості, навантажені та розвантажені боєприпасів на автомобіль, подоланні загороджень з колючого дроту, метані гранат на влучність, розбиранні та збирані особистої зброї, виконанні вправи практичних стрільб з автомата, подоланні «зруйнованого мосту», евакуації пораненого з танку й надання йому першої медичної допомоги.
На другому – практичному етапі, екіпажі готували танк до стрільби, завантажували постріли та виконували стрільбу з озброєння танку.
– Участь в конкурсі піднімає змагальний дух, додає досвіду та підтримує належний рівень злагодженості серед екіпажів, – повідомив головний суддя змагань полковник Сергій Д.
В запеклій боротьбі першість виборов екіпаж однієї з механізованих бригад. Другим став екіпаж десантно-штурмової бригади.

Прес-центр штабу АТО