Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18.00 7 жовтня 2017 року

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18.00 7 жовтня 2017 року

Упродовж сьогоднішнього російсько-окупаційні угруповання мінімізували кількість обстрілів позицій української армії. Водночас, у повній мірі режим тиші зберігався лише на Луганському напрямку.
Вночі на Донецькому напрямку ворог не застосовував зброю, проте вже вдень бойовики з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів обстріляли наші позиції у районі Пісків та Авдіївської промзони.
А на Приморському напрямку окупанти близько опівдня відкривали вогонь з автоматичних гранатометів і стрілецької по укріпленнях сил АТО неподалік Водяного. Наші бійці вогнем на ураження швидко припинили активність противника.
Також варто додати, що сьогодні проросійські найманці вкотре вдались до цинічної брехні. Російські представники у Спільному центрі координації і контролю питань припинення вогню звинуватили українських військових у обстрілах з важкого озброєння ворожих позицій поблизу Донецька, Жаб’ячого, Мінерального, Яковлівки та деяких інших населених пунктів.
Прес-центр штабу АТО вкотре наголошує: військовослужбовці сил АТО суворо дотримуються мирних домовленостей і першими ніколи вогонь у бік ворога не відкривають. Водночас, ми залишаємо за собою право на адекватну відповідь ворогу у разі агресивних або наступальних дій протиборчої сторони. Наразі, від початку сьогоднішньої доби, вогонь у бік противника відкривався нашими захисниками лише 1 раз поблизу Водяного. Усі звинувачення в обстрілах ми розглядаємо як провокації, спрямовані, насамперед, на ескалацію конфлікту.

Прес-центр штабу АТО