Зведення прес-центру штабу АТО станом на 19.00 27 липня 2017 року

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 19.00 27 липня 2017 року

Сьогоднішній день у зоні АТО вчергове показав, що російсько-терористичні формування не збираються дотримуватись мирних домовленостей, продовжують цілеспрямовані обстріли, що призводить до людських жертв.
Так близько 8 ранку бойовики відкрили вогонь з гранатометів і стрілецької зброї по позиціях сил АТО неподалік Водяного. І хоча наші військові оперативно відреагували на обстріл, один український боєць, внаслідок кульового поранення загинув. Також, біля 10 години, злочинці знову били з гранатометів по Водяному, а об 11 годині – по селищу Широкине.
На Луганському напрямку бандформування гранатометним вогнем накривали наші позиції у Новотошківському. У наслідок цього обстрілу двоє українських бійців отримали осколкові поранення. Крім того, зранку, неподалік Кримського, в результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої, отримав поранення ще один наш військовий.
На Донецькому напрямку бойовики зі стрілецької зброї вели вогонь по Новгородському. А близько 15 години при обстрілі наших позицій у селище Зайцеве ще один військовий отримав осколкове поранення.
Загалом від опівночі і до 19 години незаконні збройні формування 8 разів порушили режим тиші. 4 українських захисники отримали поранення різного ступеню, один загинув.
Майже на усі сьогоднішні провокації ворога сили АТО відкривали щільний вогонь у відповідь, використовуючи практично увесь арсенал зброї не забороненої Мінськими угодами.

Прес-центр штабу АТО