Зведення Прес-центру штабу АТО за 16 грудня 2017 року

Зведення Прес-центру штабу АТО за 16 грудня 2017 року

Ситуація у районі проведення АТО ускладнилася. Російсько-окупаційні війська збільшили кількість та інтенсивність обстрілів по позиціях Збройних Сил України із мінометів і танків.
На Луганському напрямку ворог впродовж доби неодноразово вів вогонь зі 120-ти та 82-мм мінометів і різного піхотного озброєння по наших оборонних укріпленнях довкола Луганського, Троїцького, Новоолександрівки, Кримського і Трьохізбенки. Поблизу цих населених пунктів розірвалося понад 110 мін різних калібрів. Біля Травневого і Новолуганського, у другій половині дня, бойовики також порушували перемир’я із гранатометів і кулеметів.
На Донецькому напрямку противник протягом доби активно обстрілював із забороненого Мінськими угодами арсеналу озброєння підступи до Гнутового. Зокрема, окупанти вели вогонь із мінометів різних калібрів, а увечері - стріляли з танка. В районі Авдіївки і Верхньоторецького теж було неспокійно. Тут загарбники, окрім мінометів, періодично застосовували проти українських оборонців й піхотне озброєння. На інших ділянках нашої оборони бойовики з гранатометів і стрілецької зброї обстрілювали підступи до Кам’янки, Старогнатівки і Гранітного.
Загалом, минулої доби, російсько-терористичні війська 31 раз обстріляли позиції Збройних Сил України. У відповідь українські військовослужбовці 22 рази придушували вогневу активність окупантів із зброї незабороненої Мінськими домовленостями.
У результаті ворожих обстрілів четверо українських військовослужбовців зазнали поранень.

Прес-центр штабу АТО