Зведення Прес-центру штабу АТО за 20 лютого 2018 року

Зведення Прес-центру штабу АТО за 20 лютого 2018 року

Минулої доби позиції Збройних Сил України піддалися обстрілам з боку російсько-окупаційних військ, зокрема, неодноразово, й зі зброї забороненої Мінськими домовленостями.
На Луганському напрямку ворог активізувався довкола Троїцького, де декілька годин вів вогонь з артилерійських установок калібру 122 та 100-мм, мінометів, озброєння БМП, зенітної установки і гранатометів. Неподалік Кримського і Світлодарська незаконні збройні формування застосували міномети 82-го калібру та стрілецьку зброю, а оборонців Катеринівки – обстрілювали з протитанкового ракетного комплексу і гранатометів.
На Донецькому напрямку епіцентром вогневої напруги стала приморська ділянка нашої оборони. Тут ворог застосував 120-мм міномети поблизу населених пунктів Лебединське і Ломакіне. Також з мінометів, але калібру 82-мм, озброєння БМП та великокаліберних кулеметів загарбники обстрілювали наші опорні пункти біля Пісків, а у передмісті Авдіївки – вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів.
Загалом, минулої доби, ворог провів 15 прицільних обстрілів. Унаслідок дій агресора, на жаль, загинув 1 український військовослужбовець, п’ятеро воїнів зазнали поранень, ще два наших оборонці отримали бойове травмування.
Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким захисника, який віддав життя за мирне майбутнє України.

Прес-центр штабу АТО