Зведення Прес-центру штабу АТО за добу 19 квітня 2018 року

Зведення Прес-центру штабу АТО за добу 19 квітня 2018 року

Минулої доби російсько-окупаційні війська 35 разів обстрілювали позиції Збройних Сил України. Агресор знову застосував заборонене Мінськими угодами озброєння.
Зокрема на Донецькому напрямку із заборонених 120 мм мінометів бойовики вели вогонь по наших укріпленнях в Пісках та Опитному. Також в районів Пісків та Авдіївки наші воїни обстріляні з мінометів калібру 82 мм. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вогонь вівся по українських опорних пунктах поблизу Шахти «Бутівка», Водяного, Авдіївки, Лебединського і Кам’янки. Крім цього, стрілецьку зброю окупанти застосували неподалік Мар’їнки, Піщевика та Гнутового.
На Луганському напрямку з гранатометів агресор відкривав вогонь по українських позиціях в районі населених пунктів Станиця Луганська, Травневе та Артема.
Внаслідок ворожого вогню двоє українських захисників отримали поранення. Наших воїнів доправлено до лікувальних закладів та надано необхідну медичну допомогу.

Прес-центр АТО повідомляє:

З метою дискредитації сил Антитерористичної операції російсько-окупаційні адміністрації продовжують використовувати будь-які засоби. Про це свідчать останні повідомлення окупаційних ЗМІ щодо обстрілу фахівців Донецької фільтрувальної станції неподалік Авдіївки та сьогоднішнє – про нібито поранення представниками Збройних Сил України цивільних осіб неподалік блок-посту «Олександрівка» (тимчасово окупована територія України).
Втім, як підтверджується офіційними джерелами та інсайдерською інформацією розвідки штабу АТО в керівництві російсько-окупаційної адміністрації, згаданий «інцидент» біля блок-посту «Олександрівка» є не інакше як черговою зрежисованою постановкою від окупантів. На користь цього свідчить факт евакуації «поранених» не каретою швидкої допомоги, а військовослужбовцями у позашляховику білого кольору із номерними знаками РФ реєстрації 177 регіону. Також про фейковий характер новини свідчать результати моніторингу представників СММ ОБСЄ, якими не підтверджуються обстріли на цій ділянці місцевості у вказаний в окупаційних ЗМІ період часу. Відсутність обстрілів засвідчує і моніторинг обстановки на лінії зіткнення у штабі АТО.
З іншого боку, якщо факт поранення цивільних осіб і мав місце, то враховуючи розміщення блокпосту «Олександрівка» та віддаленість його до позицій ЗС України, що складає близько двох-трьох кілометрів, обстріл зі снайперського озброєння міг вестись виключно бойовиками російсько-окупаційних військ. Варто додати, що останнім часом саме у районі КПВВ “Мар’їнка”, розвідка штабу неодноразово відзначала активізацію діяльності снайперських груп ворога, що здійснюють обстріли позицій українських військ зі снайперського озброєння калібру 12.7 мм.

Прес-центр штабу АТО