Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 6 годину 26 липня 2017 року

Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 6 годину 26 липня 2017 року

Наприкінці минулої доби ситуація в зоні проведення АТО залишалась стабільно-контрольованою, без тенденції до загострення. Російсько-терористичні угруповання продовжували порушувати мирні домовленості обстрілюючи сили АТО здебільшого зі стрілецької зброї і гранатометів. У свою чергу, наші військові, оперативно оцінюючи ступінь загрози відкривали жорсткий вогонь у відповідь.
Так, з 18 години і до опівночі, найбільша кількість обстрілів зафіксована на Луганському напрямку. Противник застосовував стрілецьку зброю і гранатомети і по українських укріпленнях неподалік Станиці Луганської, Троїцького та Кримського. По селищу Новозванівка банд формування двічі вели вогонь з озброєння БМП і мінометів калібру 82 міліметри. А близько 23 години ворожий міномет калібру 120 міліметрів працював у районі Новотошківського.
На Донецькому напрямку, наприкінці доби, бойовики двічі вели вогонь зі стрілецької зброї по шахті Бутівка. З гранатометів по – Луганському і Кам’янці. А майже опівночі випустили 19 мін калібру 82 міліметри по українських захисниках неподалік селища Піски.
На Маріупольському напрямку злочинці з танку били по опорному пункту сил АТО під Красногорівкою.
Загалом, за минулу добу, незаконні збройні формування 22 рази порушили перемир’я. Враховуючи, що наші військові, у загрозливих ситуаціях, миттєво відкривали вогонь у відповідь обстріли, здебільшого, були короткотривалі.

Прес-центр штабу АТО