Зведення щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7:00 7 травня 2018 року

Зведення щодо обстановки в районі проведення операції  Об’єднаних сил станом на 7:00 7 травня 2018 року

За минулу добу, 6 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил ситуація загострилася. Бойові дії тривали по всій лінії зіткнення. Противник 80 разів порушував Мінські домовленості.

Найбільш активні бойові дії тривали в районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Луганське, Авдіївка, Піски, Троїцьке, Широкіне. Російсько-окупаційні війська 22 рази відкривали вогонь з артилерії та мінометів, 2 рази з танку. Підрозділи Об’єднаних сил давали адекватну відповідь та вели активну оборону.

Зокрема, під час патрулювання району оборони потрапила у засідку група військовослужбовців механізованого батальйону, що діє на Горлівському напрямку. На місце події прибула резервна група з найближчого опорного пункту. Після короткого вогневого зіткнення, резервна група переслідувала противника, під час якого трьох бойовиків було знищено на лінії зіткнення.

Окупанти продовжують грубо порушувати норми Міжнародного гуманітарного права. Вчора, 6 травня, ними двічі було обстріляно з гармат калібру 152 та 122 мм населені пункти Зайцеве та Нікольське, що на околиці міста Горлівка Донецької області.

Поточної доби, вночі 7 травня, ворог проявляв активність на Луганському та Донецькому напрямках.

Під час активних оборонних бойових дій минулої доби втрати Об’єднаних сил склали один загиблий та чотири поранених. Наразі пораненим надається кваліфікована медична допомога у госпіталі.

За даними розвідки, противник поніс втрати: три окупанти знищено та 5 поранено.

Операція об'єднаних сил