"ЗВЕРНЕННЯ ДО ФОПів" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЗВЕРНЕННЯ ДО ФОПів" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Ну що, брати-підприємці! Ділюся з вами новим досягненням. Щойно я оплатив Єдиний соцвнесок за вересень – я його плачу щомісяця. 1100 грн, замість 1039. Тобто по підсумках кварталу буде +183 грн лише ЄСВ. Наче й не дуже багато? Але порівняно з тим фіксованим податком, що ви платите – цілком відчутно. А особливо відчутно буде тим, хто платить Єдиний податок – 5% і 3%, у багатьох з них цей податок вже зараз добряче поменшав.

Чому поменшав? Бо доходи впали. Бо у пересічних людей грошей нема на руках. Бо падіння виробництва триває скоро вже рік як. Бо – карантин. Бо, вибачте за деталізацію, але більшість з нас працює або на виробництва сфери ширвжитку, або на сферу обслуговування. Тобто обслуговуємо ми по суті ті самі виробництва, або їхніх працівників. Тобто, нема грошей у них – нема у нас.

А грошей у них нема не тому, що карантин – карантин то похідне. Грошей у них нема тому, що при владі – дилетанти, які тупо не вміють керувати економікою. Бо проблеми в економіці почалися задовго до карантину – ви згадайте як уряд «за який Зеленському не соромно», 2019 рік закінчив з дірою у 70 мільярдів. Скільки буде цього року – питання дискусійне, але рахунок уже іде на сотні. І ніяких поліпшень – не буде. Це уже очевидно. Не може поліпшити роботу верстата той хто все життя фарбував паркани. Не можуть економіку країни налагодити коміки.

Прояви ми уже бачимо. На собі відчуваємо. Доходи наші – вниз. Податки – вгору. Правда гарно? Ви як, готові далі так працювати?

Тоді поясніть мені таку просту штуку. У всьому світі захисники прав підприємців і приватного бізнесу – це консерватори і праві. У нас зараз найбільша партія, що заявляє про ідеологію консерватизму і стоїть на правих позиціях це «Європейська Солідарність» Петра Порошенка. Поясніть мені, якого лиха підприємці чекають мани небесної від різноманітних популістів, на кшталт Пальчевського та «Голосу», або маріонеток олігархів, на кшталт Палиці з його «За майбутнє»?

Львівські підприємці з ініціативи «SaveФОП» нещодавно звернулися до Петра Порошенка виступити захисником малого і середнього бізнесу – логічно, хто захистить бізнес краще за успішного бізнесмена? Чому ж у Києві та по інших областях вірять різним балаболам клайпедсько-пітерського розливу на кшталт Себастьяновича з його казками про «ідеальну владу яка прийде колись»?

Звідки у людей, яких саме життя примушує бути прагматиками і прораховувати кожен крок стільки романтизму і інфантилізму, коли заходиться про їхнє власне майбутнє? Про їхні бізнеси! Про їхні сім’ї, чорт забирай! Чи не час згадати, що казок не існує, що «1000% прибуток» обіцяють ті хто хоче залізти у вашу кишеню, і що маленький результат кращий за великі обіцянки? А маленькі результати давали як раз за Порошенка. Один результат, другий результат, і так помаленьку… Та кому я це розповідаю – кожен з вас пройшов той шлях до успіху.

То може час оговтатися – і взяти приклад з львівських підприємців по всій Україні? Може час згуртуватися навколо партії Петра Порошенка для захисту наших з вами кровних інтересів? А то, якщо Порошенко вам такий страшний – можете насолоджуватися далі. Доходи вниз – податки вгору. І популісти з казочками навколо.

Гарно думайте.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко