Звернення Людини — Igor Aizenberg

Звернення Людини — Igor Aizenberg

Коли я був зовсім молодим, хлопцем, юнаком, моєю любов'ю була ABBA.

Я полюбив їх з першого погляду, з того конкурсу Євробачення у 1974 році, який вони виграли з піснею Waterloo та який у моєму рідному Ужгороді можна було дивитися та слухати по чехословацькому та угорському телебаченню (тоді в срср мало хто й знав про існування конкурсу Євробачення).

Полюбив, і ця любов залишилася на все життя.

3 квітня цього року у Швеції проходив благодійний вечір для збору коштів на допомогу Україні, українським біженцям.

На цьому вечорі Бйорн Улвеус виступив з восьмихвилинним зверненням, яке, як на мене, є одним з найсильніших звернень відомої, публічної західної людини, яка не є жодного разу політиком, є людиною зовсім з іншого світу, зі світу Мистецтва, саме з великої літери - одним з найсильніших, якщо не найсильнішим зверненням, яке я почув після 24 лютого.

Звернення Людини - саме з великої літери.

Бйорн говорить шведською, але на відео є англійські субтитри. Хто читає англійською, прочитайте будь ласка уважно, кожне речення, кожне слово.

Ще раз - я не чув від жодної іншої публічної західної людини таких щирих слів, такого глибокого розуміння того, що відбувається.

Сьогодні в Україні вирішується доля світу.

Сьогодні Україна захищає весь цивілізований світ від диявола. І тому Україну необхідно підтримувати усім світом, необхідно стояти з нею та допомагати їй усім, чим тільки можливо.

А російський диктатор є саме тим, чим він є - читайте пряму мову Бйорна Улвеуса.

Thank you very much, Björn Ulvaeus! Thank you very much ABBA !