"ЗВИЧАЙНА ШЛЯХЕТНІСТЬ " - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЗВИЧАЙНА ШЛЯХЕТНІСТЬ " - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Обожнюю цю цитату: «Погано знаєте ви людей… інакше вам було б відомо, що як раз дрібнота і задирає носа, а не поважні особи. Погляньте на ці щити на моїй стіні та під моїми карнизами, кожен з них – герб певного шляхетного лорда або мужнього лицаря, які колись ночували під моїм дахом. Але більш м’яких і невибагливих людей я не бачила: вони їли мою свинину і пили моє вино із самим задоволеним виглядом, а сплачуючи рахунки, обдаровували жартом, або привітним слівцем, а це дорожче будь-якого прибутку. От справжні аристократи.» Артур Конан Дойль. «Білий загін».

Юлія Порошенко, дружина Олексія Порошенка і невістка президента Петра Порошенка висловила співчуття Олені Зеленській через жорсткі претензії суспільства щодо її посту від квітня 2014 р. де пані Зеленська перепостила заклик російського пропагандистського каналу «Лайф-ньюз» надсилати їм ролики про пересування українській військ за гроші – без підводки і пояснень. Отут треба зробити зауваження.


Усі п’ять років президентства Петра Порошенка на його родину було вилито стільки лайна, що голова обертом. Там були і Олексій Порошенко у футболці «Russia» і не саме привабливе відео Михайла Порошенка, і копирсання в сторінках ФБ членів його родини, тощо й тощо. І от за 5 років, я не пригадаю жодного випадку, коли б Марина Порошенко, Євгенія Порошенко, Олександра Порошенко, або вже згадана Юлія Порошенко висловили б бодай слово обурення. Вони стійко переносили весь бруд яким обливали їхню сім’ю. Як пояснив нам Петро Порошенко під час зустрічі з блогерами, він категорично не хотів, аби хтось мав підстави дорікнути йому ніби він намагається розправитися зі ЗМІ. Можливо це була помилка. Але це було їхнє рішення.

Не те родина Зеленських. Розумієте, я припускаю що той перепост з «Лайф-ньюза» був просто помилкою, або спробою показати – от, мовляв, як дебело діє Москва. Але. Виникає ж низка інших питань. Як «95 квартал» гастролював у Горлівці в ті дні, коли в місті вже хазяйнувала банда Беса-Безлера і коли убивали депутата Рибака? Хто гарантував колективу безпеку? Та й по самому посту… Чому була така дивна реакція? Чому замість зразу вийти з поясненнями, спершу той пост хутко видалили, потім намагалися замовчати, а коли наступила реакція…

Родина Зеленських обрала найбільш оригінальну форму реакції – вони образилися. Кривду виказали. Олена Зеленська заявила, що уходить з ФБ – він не виправдав її високої довіри. А Володмир Зеленський накинувся на порохоботів. Вітаю подружжя Зеленських – глузи особистого характеру на них тепер посиплються звідусюди. Політика не пробачає слабкості – Юлія Тимошенко та сама, їм про це цілу лекцію прочитати може. Що-що, а удар тримати Юлія Володимирівна вміє майстерно. Але не про Зеленських мова.

Юлія Порошенко висловила співчуття Олені Зеленській. Хоча як раз вона мала всі підстави пригадати подружжю Зеленських всі свої роки принижень, від лайна що лилося на її свекра і її родину зі сцени «95 кварталу», до обіцянки запроторити за грати батька її чоловіка. Про це до речі, Юлія Порошенко теж згадала – і зауважила, що тепер Олена Зеленська мусить гарно зрозуміти що відчувала всі останні п’ять років родина Петра Порошенка – особливо пані Марина і її доньки.

Пані Юлія не опустилася до особистих звинувачень, вона просто порадила послуговуватися стандартами ВВС – тих самих які уже визнали, що поширили про Петра Порошенка брехню і виплатили йому 160 000 фунтів. Щось мені підказує що ані «95 квартал», ані ткаченківська «1+1» на такі кроки не здатні в принципі – пиха не дозволить. Читайте мою цитату з Конан Дойля про аристократів. І тих хто надто задирає ніс.

Юлія Порошенко висловила співчуття дружині того, хто став втіленням всього бруду, який лився на її родину протягом усіх останніх п’яти років. Це – просто шляхетність. Це гідний вчинок справді сильної людини.

Здатної не опускатися до особистих образ. Здатної співчувати опонентові.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко