"ЗВИЧАЙНЕ БЕЗЗАКОННЯ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЗВИЧАЙНЕ БЕЗЗАКОННЯ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Давайте зберемо до купи все, що сталося сьогодні з лідером партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

Сцена перша. «Якщо коротко. Порошенко підходить до паспортного контролю. Паспорт забирають, не віддають. Депутати здіймають лемент. З якихось бокових дверей з’являється слідчий ДБР і ще кілька супроводжуючих. За ідеєю, вони мають йому щось зачитати, але лемент посилюється, починається тиснява і розібрати толком нічого не можливо. Паспорт так само не віддають. До моменту, поки слідчий ДБР не вламується в кабінку прикордонника (!) з криком «Поверни паспорт». Той віддає. Але тут вступають депутати, оточивши Порошенка, виштовхують його у вузький коридор, що веде до зали пеприльоту. Слідчий і його супровід намагаються наздогнати. Камери – за ними. У результаті тисняви слідчий спікається і падає посеред коридору. Разом з ним падає журналістка «Прямого», все стопориться. Ці кілька секунд вирішують справу – Порошенко з депутатами встигають дійти до виходу».

 Це написала Соня Кошкіна, головред видання «Лівий берег» і очевидець подій. А її ж ну ніяк не назвеш симпатиком Порошенка. Проте…

 Сцена друга. Адвокат Богдан Глядик заявив, що до нього зверталися з ДБР для залучення як безкоштовного адвоката для Петра Порошенка. Адвокат повідомив. Що його викликали до аеропорту, для надання безоплатної правової допомоги особі, яка вважається затриманою. З цього адвокат Глядик зробив висновок, що Порошенка в аеропорту хотіли затримати. ДБР, звісно все заперечує. Але після того як ДБР сьогодні по-факту звинуватила Порошенко в тому що він заблокував купівлю вугілля з РФ, чекати від них можна будь-чого.

 Сцена третя. Порошенко приїздить до суду об 11-00, як хотіла ДБР, але суд… не починається. Чому? Моя версія, суддя кинувся терміново з кимось радитися, бо абсолютно не був готовий до такого повороту подій. Адвокатам дають на ознайомлення з матеріалами справи 2 години (за законом – не менше 3), а звинувачення замість обґрунтувати можливість впливу підозрюваного на досудове слідство (через це, власне, застосовують запобіжні заходи) кілька годин бубонить про купівлю вугілля у 2014 р. Тобто вони оприлюднюють матеріали справи – а це пряме порушення КПК.

 Що сталося? Моя версія – ані сторона звинувачення, ані суддя не готувалися до судового слухання. Суду бути не мусило бути. Тому вони кинулися імпровізувати по ходу справи.

 До речі, щодо мульки яку кинулися поширювати зелені канали та групи, штибу: «Порошенка судитиме система яку він реформував і суддя якого він призначив!» Ну так, а полковників Полуботка і Скоропадського призначив Мазепа, це означає що в різні Батурина винний Мазепа, а не Росія? Абсурд. Після відставки Порошенка минуло 3 роки протягом яких зелена влада руйнувала все що встигла зробити команда Порошенка. Судді, які зрозуміли що «жах минув» і повернулися до попередніх схем, зробили це завдяки Зеленському. Тож Порошенка судить система не реформована Порошенком, а спотворена Зеленським.

 Сцена четверта. У матеріалах справи з’ясувалося, що ДБР уже визнав ДНР і ЛНР. Саме так в судових документах прокурори назвали непідконтрольні території Донецької і Луганської областей. Ватагів бойовиків вони назвали міністрами. Чому? Бо прокуратура в пожежному порядку переписувала настанови осіб які міркують російськими термінами. Як Олег Татаров наприклад.

 От на підставі таких матеріалів, прокуратура представлена юними хлопчиками (цікаво - ?) вимагає для Порошенка 2 місяці позбавлення волі, або мільярда застави. Доречне питання – а навіщо тоді взагалі всі ці обряди? Оголосили б монаршу волю найвпливовішого лідер асвіту – і гайда.

 Якщо ж серйозно, то очевидно, ЗЕкоманда не зумівши заарештувати Порошенка в аеропорту, тепер намагається зробити це за справою склепаною нашквидкоруч, як то кажуть – лівою ногою. Чи зважиться на таке суддя?..