"ЗВОРОТНІЙ ВІДЛІК ТРАМПА - частина 9" - Олег Пономар

"ЗВОРОТНІЙ ВІДЛІК ТРАМПА - частина 9" - Олег Пономар

• Спрут. Інвестиційна компанія Columbus Nova, яка є пов'язаною з конгломератом Renovation Group московського олігарха Вєксєльбєрґа, у 2017 році заплатила $500,000 Майклові Коену, особистому адвокатові Трампа, який вже був під слідством Роберта Мюллера. Та суть в іншому. Марк Косовіц, інший багаторічний адвокат Трампа, який теж працював офіційним юристом у Білому Домі до 2017, теж працював на компанію Columbus Nova. В компанії, звісно, це назвали випадковим збігом.

• Гілларі. Як відомо, що Трамп завжди голосно кричав, що Гілларі Клінтон теж треба розслідувати, та вживав лозунг "Ув'язніть її" на радість і під зойки своїх фанатів. До післязавтра у Палаті представників республіканці ще мають більшість, і очолюють два комітети, які проводили розслідування щодо Клінтон та щодо агентів ФБР, які ніби-то хотіли якось нашкодити кандидатові в президенти Дональдові Трампу. Так ось, у п'ятницю два республіканці-голови комітетів написали листа до міністерства юстиції США про те, що розслідування завершено і жодних порушень — ні з емайлами Клінтон ні з агентами ФБР — не виявлено. Ось так все тихо завершилось, а Трамп, звісно, про це не протвітив.

• Маттіс. Після гучного листа про відставку, вчора міністр оборони США, Джеймс Маттіс, написав прощавальну записку працівникам Пентагону та воякам США. Ця записка стала не менш виразною ніж той лист. Маттіс знову вжив мову натяків і закликав усіх бути стійкими та згуртованими в темні часи для Америки. Натяк полягає в тому, що генерал Маттіс згадав лютий 1865 року, рік завершення Громадянської війни у США. Ось така аналогія від справжнього й останнього патріота Америки, який був в уряді президента Трампа. Але Маттіс є впевненим (як і МакКейн у своєму заповіті), що Америка переживе ці темні часи і стане лише сильнішою після цього (текст записки я наведу в коментарі).

• Путін. Як відомо, Путін не всіх вітає зі святами. Але свого друга, Дональда Трампа, він, звісно, привітав, і у своєму листі написав, що стосунки Московіі та США є стратегічно важливими для світу, і Московія є готовою та відкритою для розв'язання усього комплексу світових проблем разом зі США.

Олег Пономар