"ЗВОРОТНІЙ ВІДЛІК ТРАМПА: САГА ЗІ ЗВІТОМ МЮЛЛЕРА" - Олег Пономар

"ЗВОРОТНІЙ ВІДЛІК ТРАМПА: САГА ЗІ ЗВІТОМ МЮЛЛЕРА" - Олег Пономар

Попередній генпрокурор Сешнс взяв самовідвід від курування розслідування Мюллера, бо він сам був замішаним у #Рашаґейт (гідний вчинок, але не забуваємо, що Сешнс - це повністю людина Трампа).

Розслідування курував заступник генпрокурора Розенстайн (один з небагатьох більш-менш порядних республіканців).

Згодом Сешнс добровільно подав у відставку, щоб кураторство над розслідуванням знову повернулося до генпрокурора (чому це важливо? — бо коли звіт буде готовим, знову генпрокурор буде вирішувати як, коли та в якому вигляді і чи взагалі передавати взагалі звіт до Конґресу (до американському народу загалом).

Потім (через тимчасову прокладку — Вітакера) генпрокурором за поданням Трампа став лояльний Трампові до останньої клітини організму Барр. Громадськість та юридична спільнота закликали Барра також самоусунутися від нагляду над розслідуванням, але Барр категорично відмовився (і сьогодні ви зрозуміли - чому).

Мюллер закінчив звіт і передав його Барру (я писав не раз, що маю підстави стверджувати, що звіт є руйнівним для Трампа та його оточення).


Барр одноосібно прочитав звіт (крім Розенстайна звіт ніхто не бачив, але Розенстайн не має права коментувати і не вирішує нічого).

Напередодні Барр написав чотиристорінкового листа до Конґресу - ніби у звіті Мюллера не видно доказів проти Трампа, але й звіт не виправдовує Трампа і не звільняє його від відповідальності (чи не абракадабра все це?)

А зараз Барр сховав звіт під сто замків і все!

Тепер на Барра починається тиск - Конґрес та американський народ не лише мають право (адже платники податків заплатили за дворічне розслідування), але й є зобов'язаними ознайомитися зі звітом та ухвалити прийняти рішення - хто правий і хто винен. Інакше не можна - це Америка.

Цей тиск на Барра з боку нормальної Америки буде наростати як снігова лавина.

Барр стоятиме на свому так довго, як зможе. Плювати на залишки репутації.
Плювати на здоровий ґлузд та на закон. Для того Трамп туди його й поставив. Він знав на що і для чого йде.

І він знав заради чого він туди йде (якщо ви розумієте про що я).

Ось в цій точці ми зараз перебуваємо.

Все найважливіше і найцікавіше — однозначно ще попереду.

А багато хто коментує так, ніби це вже кінець. Жодним чином ні!

Далі буде.

Олег Пономар