"ЗВОРОТНІЙ ВІДЛІК ТРАМПА: ЗАЯВА АДАМА ШИФФА" - Олег Пономар

"ЗВОРОТНІЙ ВІДЛІК ТРАМПА: ЗАЯВА АДАМА ШИФФА" - Олег Пономар

Вчора конґресмен-демократ Адам Шифф на національному телеканалі CBS вголос сказав те, про що я пишу вже півторка року — Дональд Трамп буде першим президентом США, якого відправлять до в'язниці наступного дня після завершення найближчих президентських виборів.

Крім того, на американському телебаченні впродовж суботи й неділі з вуст коментаторів і впливових політиків (конґресменів) почало активно звучати слово "імпічмент" (теж пишу про це півтора року).

В чому тут справа?

Адам Шифф від 3 січня 2019 очолить Комітет з розвідки у Палаті Представників США, який займеться розслідуванням усіх злочинів Дональда Трампа.

Шифф озвучив один зі сценаріїв — консервативний (тобто якщо Трамп досидить у своєму кріслі до кінця своєї каденції). Водночас, Шифф знає, що процедуру імпічменту в Палаті Представників обов'язково ініціюють, і навіть якщо вона згодом не отримає підтримки двох третин голосів у Сенаті США, то це може змусити Трампа почати перемовини щодо добровільної відставки в обмін на якісь гарантії. Проте Шифф ще не може публічно озвучувати такий сценарій, бо ще недостатньо матеріалів Мюллера оприлюднено, ще немає остаточного звіту Роберта Мюллера, не визріла суспільна думка, і не впав рейтинг Трампа. Такий сценарій почнуть голосно озвучувати ближче до середини 2019 року (я можу собі дозволити писати про це вже сьогодні).

Чому Шифф є настільки впевненим? Бо у п'ятничній записці з рекомендацією терміну ув'язнення Майклу Коену, Прокуратура штату Нью-Йорк вже написала, що вона має два доведені злочини Персони 1 (Дональда Трампа) у порушенні передвиборчого законодавства — дві оплати жінкам за мовчанку, які Трамп провів через Коена, а Коен надав про це докази.

Пам'ятаймо також, що попри ці два готові докази, у звіті Мюллера будуть докази суттєво важчих злочинів Трампа, а саме змова з Московією проти США та перешкоджання правосуддю. У п'ятничній записці вказано, що стосовно Трампа тривають ТРИ кримінальні розслідування.

Попри всю браваду Трампа, вся його історія свідчить про те, що він ніколи не бореться до кінця, коли бачить, що програв. Він завжди йде на перемовини і виторговує щось в обмін на щось (це підтверджують шість його банкрутств).

Тому заява Шиффа, а таких заяв найближчими місяцями буде ціла лавина, що Трамп завершить своє життя у в'язниці — це пропозиція Трампові торгуватися про свою відставку у 2019 році.

Нас чекає історичний 2019 рік. Такого історія США не знала з моменту заснування — зрада країні та народові власним президентом. Я дивлюсь у 2019 рік з великим оптимізмом.

*

Ось лінк на текст та відео інтерв'ю Адама Шиффа телеканалу CBS: