"ЗВОРОТНІЙ ВІДЛІК ТРАМПА: ЗАЯВА НЕНСІ ПЕЛОСІ СТОСОВНО ІМПІЧМЕНТУ ПРЕЗИДЕНТА США" - Олег Пономар

"ЗВОРОТНІЙ ВІДЛІК ТРАМПА: ЗАЯВА НЕНСІ ПЕЛОСІ СТОСОВНО ІМПІЧМЕНТУ ПРЕЗИДЕНТА США" - Олег Пономар

Нагадаю, Ненсі Пелосі є спікером Палати представників США, де демократи мають більшість після перемоги на недавніх виборах.

Також уточню, що Ненсі Пелосі — це досвідчений і сильний політик, який зробить Трампа найближчим (за історичними мірками) часом як маленьку дитину.

Отже, пані Пелосі заявила, що демократи в Палаті представників поки-що (це ключове) не підтримають імпічмент Дональда Трампа. Поки не буде неспростовних доказів його злочинів.


Справа в тому, що серед демократів є два табори — табір "імпічмент сьогодні" (набагато менший табір особливо нетерпеливих) і табір "імпічмент завтра" (до якого належать і Ненсі Пелосі, і Адам Шифф).

Хто давно мене читає, знає, що я теж належу до другого табору — я не підтримую і не прогнозую швидкий початок процедури імпічменту. Чому?

Бо імпічмент можна робити один раз, отже це - це золотий, безцінний патрон, який не можна використовувати для холостого пострілу.

Спочатку потрібно дати Робертові Мюллеру закінчити своє розслідування (його фінансування генпрокуратура продовжила до кінця вересня) і дочекатися фінального звіту. Фінальний звіт Мюллера буде вбивчим для Трампа і всього Спрута (можете мені повірити). Також треба дочекатися поки закінчиться битва за те, аби звіт став доступним для всього американського народу. Далі.

Треба дочекатися поки не закінчаться всі розслідування злочинної діяльності Трампа і його Спрута, які проводить низка комітетів Палати. І, знову ж таки, поки (коли) результати розслідувань комітетів не стануть надбанням громадськості.

І звіт Мюллера, і розслідування Палати повинні знищити політичну перспективу Трампа і його політичну силу. Трамп повинен вмерти як політик і лише тоді можна буде починати процедуру імпічменту. Лише так і не інакше - і лише в такій послідовності. Лише в такому випадку є шанси на результативне завершення процедури імпічменту. І лише так це є політично логічним, грамотним і правильним.

Нехай це станеться наприкінці року або навіть в 2020 році. Але не можна вистрілити завчасно в повітря.

І саме це мала на увазі Ненсі Пелосі як мега-досвідчений політик.

І саме так розуміють і зрозуміли її заяву ті, хто читають не лише заголовки, але й бачать сенс і розуміють внутрішню логіку того, що відбувається.

Олег Пономар