Бабусині страви: "Салат з баклажанів та моркви"

Бабусині страви: "Салат з баклажанів та моркви"

Інгредієнти:

  • баклажан - 1 шт.,
  • морква - 2 шт.,
  • цибуля - 1 шт.,
  • сухарики (домашні) - за смаком,
  • зелень кропу і петрушки - 0,5 пучка,
  • часник - 1-2 зубці,
  • олія - для смаження,
  • майонез (за бажанням) - 1 ст. ложка,
  • сіль і чорний мелений перець - за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Баклажан очистіть, поріжте соломкою і замочіть на 10 хвилин у підсоленій воді.

    Цибулю тонко поріжте півкільцями.

    Моркву натріть на тертці для корейської моркви.

    У розігрітій олії обсмажте цибулю з морквою 2-3 хвилини, викладіть на паперову серветку.

    У сковороду додайте трохи олії. Баклажани відіжміть, обсмажте до м’якості і викладіть на паперову серветку.

    Змішайте баклажани, моркву з цибулею, додайте подрібнену зелень, видавіть часник, посоліть, поперчіть, за бажанням додайте майонез, перемішайте.

    Перед подачею на стіл додайте сухарики, перемішайте.