Бабусині страви: "Гарнір з брокколі"

Бабусині страви: "Гарнір з брокколі"

Інгредієнти:

  • брокколі: 500 г.
  • часник: 3-4 зубчики
  • червоний гострий перець: 1-2 стручки
  • лимон: 1 шт.
  • сіль, чорний мелений перець, оливкова олія

  • Спосіб приготування:

    Брокколі розібрати на суцвіття. Бланшувати в киплячій підсоленій воді протягом 2 хв., викласти на сито і обдати крижаною водою. Дати добре стекти і повністю обсохнути.

    Викласти брокколі в миску, добре посолити і поперчити і додати 2 ст. ложки оливкової олії, добре перемішати. Добре розігріти сковорідку на сильному вогні. Обсмажити в ній брокколі порційно і викласти в миску.

    Часник порізати тонкими пластинками, гострий перець тонкими кільцями навскоси. У маленькій каструльці розігріти 2-3 ст. ложки оливкової олії, додати часник і перець і смажити, поки часник не стане золотистого кольору. Вилити масло з часником і перцем у брокколі і перемішати.

    При подачі додати тонкі півкільця лимона. Подавати можна як гарячим, так і холодним.