Маміни секрети "В’ялені помідори"

Маміни секрети "В’ялені помідори"

Інгредієнти:

  • помідори чері: 1,5 кг
  • часник: 4 зубці
  • олія оливкова: 80 мл
  • трави сушені (орегано, базилік, чабрець), суміш перців (чорний, червоний, білий, духмяний) і сіль за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Помідори помити, розрізати кожен навпіл, почистити від насіння і злити сік. Часник порізати тонкими скибочками.

    Викласти помідори на деко, посипати сіллю, перцем, травами, збризнути оливковою олією, розкласти порізаний часник.

    Духовку розігріти до температури 100° С, поставити в неї деко з помідорами і в’ялити від 1-єї до 3-х годин (залежить від сорту – твердіші в’яляться довше, м’якші швидше).

    Готові помідори повністю охолодити на деку, перекласти у банку, якщо потрібно залити олією.

    Подавати як самостійну закуску за бажанням доповнивши часниковим соусом.

    Таким способом можна в’ялити і помідори середніх за розміром сортів. Тільки їх потрібно розрізати на чотири частини.
    Зберігати такі помідори можна протягом кількох тижнів у холодильнику в щільно закритій банці.