Бабусині страви: "Аджика зі слив"

Бабусині страви: "Аджика зі слив"

Інгредієнти:

  • слива - 2 кг,
  • часник - 200 г,
  • болгарський перець (червоний) - 1 кг,
  • гострий перець - 2-3 шт.,
  • кріп - великий пучок,
  • зелень петрушки - великий пучок,
  • зелений і фіолетовий базилік - великий пучок,
  • тархун (естрагон) - пучок,
  • томатна паста - 2 ст. ложки,
  • сіль - 2-2,5 ст. ложки,
  • цукор - 70-100 г,
    чорний мелений перець - 1/4 ч. ложки,
    мелений коріандр - 1/2 ч. ложки,
    мелена гвоздика - 1/2 ч. ложки,
    мелений кмин - 1/2 ч. ложки.


  • Спосіб приготування:

    Сливу вимийте, видаліть кісточки. У двох видів перцю видаліть насіння, перець розріжте на четвертинки. Зелень вимийте, обсушіть. У тархуна обірвіть листочки і молоді гілочки.

    Пропустіть через м’ясорубку часник. Потім в окрему миску пропустіть через м’ясорубку сливу, солодкий і гострий перець, всю зелень. Складіть пюре в металеву каструлю з товстим дном. Додайте сіль і цукор за смаком, мелені спеції, добре перемішайте і поставте на середній вогонь.

    Доведіть суміш до кипіння, уменшіть вогонь до мінімального, варіть 15-20 хвилин. Потім додайте часник і кип’ятіть ще близько 5 хвилин.

    Розлийте аджику в сухі стерилізовані банки і закатайте стерилізованими кришками. Банки переверніть догори дном, закутайте і повністю остудіть. Зберігайте аджику в темному прохолодному сухому місці.

    Ароматна, пряно-гостра, із солодко-солоним смаком і фруктовою ноткою аджика відмінно підходить до м’ясних страв і птиці, добре поєднується з рисом і макаронами.