Маміни секрети "Суп з білих грибів"

Маміни секрети "Суп з білих грибів"

Інгредієнти:

  • молоко: 500 мл.
  • крупа манна: 2 ст. ложки
  • цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • морква: 1 шт.
  • білі гриби: 7-8 шт.
  • картопля: 3 шт.
  • вода: 500 мл
  • олія рослинна: 2 ст. ложки
  • сіль, перець за смаком

  • Спосіб приготування:

    1. Гриби ретельно очистити і промити теплою водою. Цибулю, моркву і картоплю очистити. Натерти на крупній тертці цибулю, моркву, 2 білих гриби нарізати маленькими шматками.

    2. У каструлі розігріти олію. Обсмажити подрібнені овочі та гриби 6 хв. Натерти на крупній тертці картоплю і додати в каструлю. Обсмажувати ще 5 хв. Зняти каструлю з вогню. В окремій каструлі закип’ятити молоко, розведене водою, додати в каструлю з грибами та овочами. Ретельно розмішати і поставити на слабкий вогонь. Готувати 7 хв.

    3. Решту білих грибів крупно нарізати і обсмажити в 1 ст. ложці рослинної олії до золотистого кольору. Додати обсмажені гриби в суп. Довести суп до кипіння і готувати на середньому вогні ще 5 хв. Посолити і поперчити за смаком.

    4. Зняти суп з вогню. Манну крупу просіяти. Розмішуючи суп круговими рухами, всипати тонким струменем манку. Продовжувати мішати, поки крупа повністю не розчиниться. Повернути суп на слабкий вогонь і варити 10 хв. під кришкою. Подавати можна зі сметаною, з зеленню. Можна прикрасити порізаними грибами.