Бабусині страви: "Стир-фрай з курки, печериць та болгарського перцю"

Бабусині страви: "Стир-фрай з курки, печериць та болгарського перцю"

Інгредієнти:

  • куряча грудка - 400 г,
  • печериці - 100 г,
  • болгарський перець - 2 шт.,
  • цибуля - 1 шт.,
  • часник - 2 зубці,
  • імбир - невеликий шматочок,
  • соєвий соус - 6 ст. ложок,
  • яблучний оцет - 2 ст. ложки,
  • цукор - 1 ст. ложка,
  • крохмаль - 1 ч. ложка.

  • Спосіб приготування:

    Приготуйте соус. Змішайте соєвий соус, оцет, цукор і крохмаль.

    Курячу грудку поріжте тонкими смужками, перець – соломкою, часник та імбир дрібно наріжте, цибулю поріжте півкільцями, печериці – тонкими пластинками.

    На розігрітій олії обсмажте куряче м’ясо, перекладіть в миску. Обсмажте часник та імбир, помішуючи 30 секунд.

    Додайте гриби, смажте 5 хвилин. Додайте перець і смажте ще 3 хвилини.

    Покладіть до овочів куряче м’ясо і перелийте соус, ще раз його перемішавши.

    Смажте до загустіння соусу.

    Стир-фрай – традиційна для кантонскої кухні техніка швидкого обсмажування їжі в розпеченій олії в глибокій сковороді з похилими стінками при постійному помішуванні.

    На гарнір до цієї страви подавайте відварений рис.