"Костін, Курченко і Бонд курця" - Антон Швец

"Костін, Курченко і Бонд курця" - Антон Швец

Був у росії такий собі Костін. Голова ВТБ. Працював собі спокійно у москві, але відпочивав у Штатах. Там купив собі будинок за 12 млн доларів у Колорадо на гірськолижному курорті Аспен. Ну і ще катався на яхтах за 135 млн доларів. Але у 2018 щасливий відпочинок Костіна обірвався, на нього наклали санкції та заборонили в’їзд до Штатів. Спочатку він казав, що переживе, але потім перейшов на стадію «нє хочу уєзжать, как здєсь класно, по-домашнєму».

«Мне нравится кататься на лыжах в Колорадо. Но теперь я не могу этого делать».

Вот блін, ні лиж, ні Колорадо. Костін почав нити, як усе це несправедливо. І взагалі він банкір, а не чиновник. А банкіри, як і всі внєпалітікі. Так, а чого санкції наклали-то? А того, що про ці всі його активи ніхто не знав. Ні про яхту, ні про будинок. Тому що обслуговував він їх через своїх підставних помічників Бєляєва і Бонда.

Але американці все просікли та заарештували того самого Бєляєва. Бєляєв — це колишній співвласник банку «Откритіє». А коли це «Откритіє» потрапило під санацію ЦБ, Бєляєв переїхав у Штати й змінив прізвище на Вольфсон. Там разом з американцем Бондом допомагав Костіну. Самого Костіна не заарештували, лише заочно звинуватили у різних порушеннях і відмиванні грошей.

Американці щось розійшлися і спіймали ще одного підсанкційного ухилянта Курченка. Курченко володів СЄПЕК і «Металістом», а під час Революції гідності звалив у москву. Потім віджав парочку металургійних, енергетичних і хімічних заводів і постачав вугілля у Крим та на Донбас. І в 2015 потрапив під санкції. В 2017-2022 виробляв на тих самих заводах різну металопродукцію і продавав її американцям. Наварив він цієї продукції на 330 млн доларів. Переказував гроші, як у Штати, так і зі Штатів. Ну і тепер над Курченком висять 20 год тюрьми.

Хороший улов у них там вийшов.