«Російські війська накопичують озброєння та військову техніку» - Евгеній Марчук

«Російські війська накопичують озброєння та військову техніку» - Евгеній Марчук

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, сьогодні на території півострова перебуває понад 24 тисячі російських окупантів

“Переміщення техніки здійснюється з території Російської Федерації через Керченську переправу ешелонами, а особовий склад окупаційних військ прибуває до Криму літаками”. Про це “5 каналу” повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

У міжвидовому угрупованні збройних сил Росії в Криму перебуває до 40 танків, понад 550 бойових броньованих машин, близько 100 артилерійських систем, понад 50 реактивних систем залпового вогню. Також на озброєнні підрозділів окупаційних військ на півострові налічується 16 берегових ракетних комплексів, близько 100 літаків, 50 вертольотів, 5 підводних човнів та 30 бойових кораблів.

Росія відкрито в великій кількості поставляє і в Крим, і на окуповані території Донбасу багато важкої військової техніки, здебільшого наступального характеру. Майже на всіх телеканалах журналісти справедливо "допитують" запрошених співбесідників - що це все означає, чого можна чекати від Росії, які сценарії...

На мій погляд, Росія просто готується відзначити 25-ту річніцю Незалежності України. Можливо, навіть так, як це вона зробила в 2014 році, тільки з деякими поправками на нинішні реалії.
Не може змиритися Росія з тим, щоб 25-річниця української Незалежності пройшла нормально, щоб до Києва на святкування приїхали лідери провідних країн світу. Навіть, якщо Росія і не ризикне повторити щось на зразок серпня 2014 року, то створювана нею ситуація великої вірогідності сер"йозної ескалації буде невідворотньо прдукувати високу гіпотетичність загрози особистій безпеці поважним гостям і їх відмову приїзду до Києва. Думаю, що у Росії уже розроблений і задіяний план, як не тільки зіпсувати, а як зірвати святкування 25-ї річниці Незалежності України.

Дуже багато важливої символіки у цьому святкуванні!!! Важливої не тільки для України, важливої не тільки для Європи, важливої і для Росії. Тільки для неї важливість ця зовсім інша - як зірвати це святкування. Україна уже більше двох років знаходиться в стані війни з Росією. Є поразки - є і перемоги. Але є те, чого немає ні в кого із європейських країн - це більш ніж дворічного досвіду ведення війни із ядерною наддержавою. Війни специфічної, не традиційної.

Саме тому символізм 25-ї річниці Незалежності України для Росії це своєрідна небезпека, небезпечний приклад для неї самої і для її нинішніх сателітів.

Наша оборонно-безпекова система уже має хороший досвід і переконаний, активно працює по забезпеченню безпеки проведення 25-ї річниці Незалежності не тільки в Києві. Багато буде також залежати від нормальної пильності громадян. Особливо, напередодні 24 серпня. На мій погляд, це той випадок, коли на два-три дні кожен чоловік має відчути себе добровільно мобілізованим.

Росії не вдасться зірвати 25-ту річницю Незалежності України.

А щоб нічого не забувалося прочитайте це: