"Давайте просто мовою цифр і фактів" - Mason Lemberg

"Давайте просто мовою цифр і фактів" - Mason Lemberg

Факт 1.

За даними IFW Kiel Institute for the world economy іноземна допомога (в основному країни НАТО) Україні за 2022 рік становила 143.63 мільярди євро. (Лінк в першому коменті)

Багато це чи мало? - ну, наприклад, ця сума перевищує заплановані доходи бюджету України на 2023 рік в 4.5 рази.

Іншими словами, це та сама сума, яку отримає бюджет цілої України за 4.5 роки (якщо міряти доходами 2023 року).

Факт 2.

В тому числі військова допомога Україні становила 80.4 мільярди євро.

Багато це чи мало? - ну, наприклад, ця сума в 15 раз перевищує військовий бюджет України.

Іншими словами, дуже грубо (виключно з метою порівняння), Україна за минулий рік купляла для себе 1 танк, в той час коли країни НАТО купляли для України 15 танків. І так по кожному іншому виду зброї: 1 гармата УА, 15 гармат НАТО, 1 боєприпас УА, 15 боєприпасів НАТО ітд.

Додатково: сума військової допомоги Великобританії за минулий рік перевищує військовий бюджету України за минулий рік.

Сума військової допомоги Німеччини за минулий рік перевищує військовий бюджет України за минулий рік.

Факт 3.

Заплановані доходи бюджету України на 2023 рік становлять 1329.4 мільярди гривень (32 мільярди євро), видатки бюджету рівно в 2 рази більші (2640.2 мільярди гривень).

Як ви думаєте яким чином при в 2 рази менших доходах можна витрачати в 2 рази більше? - Правильно! Отримавши фінансування з боку інших країн або МВФ. Як ви думаєте, які країни нададуть це фінансування? - Правильно!

Факт 4.

Виключно для порівняння порядків цифр.

Фонд "Повернись живим" зібрав від українців 5.7 мільярдів гривень за 2022 рік.

Фонд Притули зібрав від українців менше 4 мільярдів гривень (задекларовано більше 4 мільярдів з 24 лютого 2022 по 24 лютого 2023)

Справа громад і Петро Порошенко - 2.1 мільярди.

Звісно, є ще багато інших благодійників і інших фондів, інших волонтерів, але порядок цифр зрозумілий. І він нікчемно малий у порівнянні навіть з бюджетом України, не кажучи вже про зовнішню допомогу.

І це зовсім не про те, що ця допомога не важлива, в багатьох випадках вона важливіша і ці дрібні речі інколи (дуже часто) є ключовими, є запорукою успіху. Це про те, що без вказаної вище допомоги України би вже не було і ніхто б цьому не зарадив, бо немає в нас таких ресурсів внутрішніх.

До речі, фонд Зеленського і фонд Слуги Народу, а також фонд Коломийського та інших бенефіціарів, що отримують бенефіти від влади, традиційно витратив на допомогу армії нуль.

Як називається ситуація описана фактами 1-4? Ця ситуація називається залежність. Повна, тотальна залежність.

В ситуації повної тотальної залежності від Заходу українська влада умудряються за гроші заходу:

- витрачати запозичені, чужі гроші на "будівництво" доріг під час війни

- витрачати гроші на пропаганду в державному масштабі, в тому числі на утримання просепаратистського російськомовного телеканалу Дом.

- витрачати гроші, направлені Заходом на армію, на утримання незрозумілих помічників, радників, консультантів , інфлюєнсерів, членів наглядової ради Укрзалізниці та інших свідків сталевих яєць Зеленського, на джинсу і заказуху.

- купляти яйця по 17 гривень за штуку, з "вихлопом" рівним річному бюджету найбільших волонтерських фондів. Те що збиралося всією країною за цілий рік, відмиваються на лише одній угоді з яйцями.

- обживається сотнями "слуг якогось народу" (очевидно, не українського народу), в яких (і в їхніх мам) під час війни з'являються коштовності, машини, будинки, мільйони в подарунок).

В цій ситуації вищеописані паразити (які фактично живуть за рахунок коштів виділених заходом (причому виділених на армію, а не їм) умудряються регулярно проводити антизахідні хейт-кампанії.

В цій ситуації вищеописані паразити запускають хейт-кампанію проти Великобританії та їх міністра, який (на їхню думку образив) лідора зі сталевими яйцями.

Якби лідер був лідером, то він би не віддавав владу і реальні повноваження іншим, особливо від кого за російську версту тхне лаптями і балалайкою.

Якби лідер був лідером, то він би не розказував, а розібрався, чому ДВОЄ (а значить це вже системно, і не є випадковими примхами якоїсь людини) високопосадовців з Заходу говорять про невдячність і тракторне хамство України. Говорять це вже публічно, що теж про багато що каже, як мінімум, про те що попередні сигнали "лідером" проігнорувались.

Точніше лідер би навіть цього не допустив, навіть теоретично не допустив би такої ситуації.

Замість якоїсь простої, примітивної на рівні рефлексів, адекватної реакції, ці ідіоти витягують якихось прикормлених матрьошок, які пишуть якісь текст про про якісь зобов'язання заходу на основі Будапештського меморандуму, ще якусь дурь... А Німеччина, яка за минулий рік виділила більше військової допомоги Україні ніж Україна, вам чим зобов'язана по Будапешту? А головне: з якою метою це? Щоб що? Ну сядьте, плачте що Будапешт не працює? Від того у вас зброї з'явиться більше, ідіоти?

Про Будапешт і зобов'язання згадувати потрібно і це дійсно зможе допомогти, коли ви про це будете згадувати пересічному американцю чи британцю, який не знає і не розуміє чому його уряд бере його податки і допомагає Україні.

Але випускати рубльових мальчіків-однояйчиків, щоб вони обсирали людей, без яких і без допомоги яких України вже б не було - це поза межами добра і зла.

Я вже казав не раз і ще раз повторю: Зеленський і Перемога України мають різні вектори. Бо навіть перемога України для Зеленського - це питання власного Его, щоб побачити себе в цій перемозі, щоб всі ним захоплювалися і хлопали в долоньки. Принести себе (чи друзів в яких може потрапити снайпер) в жертву заради Перемоги, як це зробили тисячі Героїв - це не для нього.

І вибираючи між собою і Перемогою він (і всі залежні) вибере себе.

І ось яскравий приклад цього. Коли на рівному місці створюється конфлікт з людьми, які підтримують Україну, без яких України вже б не було, від яких Україна тотально залежить в усьому. І цей конфлікт створюється тільки тому, що він не здатен вгомонити власне Его і власну гнійну пропаганду, яка вже давно не має нічого спільного з реальністю і все більше стає схожою на путінську.