Ще три країни готові закрити кордон для мігрантів

Ще три країни готові закрити кордон для мігрантів

Болгарія, Румунія і Сербія готові закрити свої кордони для мігрантів, якщо це зроблять Німеччина і Австрія. Про це повідомляє Novinite з посиланням на прем'єр-міністра Болгарії Бойко Борисова.

"Величезні хвилі біженців потрапили до наших сусідів в Сербії через Грецію та Македонію. Якщо Німеччина, Австрія та інші країни закриють свої кордони, наші три країни будуть також готові закрити їх", - сказав Борисов після зустрічі в Софії з прем'єр-міністрами Сербії і Румунії.

Борисов висловив заклопотаність з приводу відсутності "остаточної стратегічної мети" у вирішенні безпрецедентного припливу мігрантів до Європи і закликав до підтримки недавньої угоди ЄС з Анкарою, щоб зберегти мільйони біженців в кордонах Туреччини.

"Ми не будемо піддавати наші країни руйнівному тиску мільйонів (людей. - Ред.), які прийдуть. Ми не дамо можливості перетворити наші країни на буферну зону для біженців", - додав болгарський прем'єр.

Як зазначається, Болгарія, Румунія і Сербія є одними з країн, які мігранти та біженці перетинають на своєму шляху з Туреччини до північної Європи.

Нагадаємо, у суботу, 24 жовтня, відбулося засідання трьох прем'єрів, на день раніше запланованого в Брюсселі в неділю засідання європейських лідерів щодо припливу мігрантів уздовж західного балканського маршруту.