У Польщі зафіксували "високу активність" російських спецслужб

img
Агентство внутрішньої безпеки Польщі зафіксувало протягом 2014 року "високий рівень" активності спецслужб Російської Федерації

Про це інформує Еспресо.TV із посиланням на "Радіо Польща".

"Важливим елементом російської діяльності було створення розбіжностей між ЄС та НАТО. На перший план висувалися антиєвропейські й антиамериканські висловлювання в основному євроскептиків з країн-членів ЄС", - наголошується у доповіді Агентства внутрішньої безпеки Польщі.

За інформацією авторів звіту, головною метою роботи російських спецслужб є дискредитація позиції Польщі та інших країн-членів НАТО в українському питанні.

Польські спецслужби також наголошують, що з початку конфлікту в Україні Росія бере активну участь у підтримці пропагандистських проектів.

"Це проекти, які створюють одночасно позитивний образ Росії, а також показують в негативному світлі опонентів політики Кремля". При цьому Агентство внутрішньої безпеки спостерігало збільшення активності з боку різних установ Росії з метою консолідації та активізації в Польщі проросійської середовища", - йдеться у доповіді.

Окрім того, згідно з висновками Агентства внутрішньої безпеки Польщі, російська сторона проводила розвідувальну діяльність у політичній, економічній і науково-технічній сферах.