В Естонії побудували 13-поверховий бізнес-центр на сонячних батареях

В Естонії побудували 13-поверховий бізнес-центр на сонячних батареях

У Таллінні (Естонія) побудували 13-поверховий офісний комплекс Bernhard Schmidt з 275 сонячними батареями.

Від встановлених на південній стороні фотоелектричних панелей найвища в мікрорайоні Ulemiste City будівля буде отримувати значну частину необхідної енергії, передає Postimees.

Як зазначає голова правління Technopolis "Ulemiste AS Герт Йостов, новий будинок став одним з найбільш яскравих прикладів впровадження екотехнологій у сучасному естонському будівництві.

«За екорішенннями ця офісна будівля випереджає існуючі аналоги і покликана стати зразком для наслідування при розширенні Ulemiste City, - зазначив він. – Нові нормативи будівництва громадських будівель передбачають більш "зелений" підхід і в майбутньому першочергова увага в бізнес-архітектурі буде приділятися не рентабельності, а турботі про довкілля".

За словами Герта Йостова, нові технології забезпечують все більш цікаві можливості для оптимізації витрат, дозволяючи знайти оптимальний баланс між екологічністю і рентабельністю.

Офісний комплекс Bernhard Schmidt, який відповідає ряду інноваційних вимог, був побудований вчасно. У офісних приміщеннях площею близько 11 тисяч квадратних метрів буде працювати приблизно тисяча осіб. Наразі переважна частина комерційних площ в офісній будівлі вже знайшла своїх орендарів, серед яких такі великі компанії як Playtech, Ramirent Shared Services, IPF Digital Estonia, Zone Media, Tripod, Adhit Media и Nord Connect. На першому поверсі будівлі вже розташувалися магазини Finewine, Coffecup и Printerikeskus.


До кінця року Bernhard Schmidt розраховує отримати золотий сертифікат LEED, який покликаний підтвердити екологічність, безпеку і високий рівень економії енергії у будівлі.
ecotown.com.ua