Вчені: любов з першого погляду - це міф

Вчені: любов з першого погляду - це міф

Вчені з Інституту прикладної біології у Вашингтоні нещодавно опублікували науково-популярну статтю, в якій виклали аргументи про те, що кохання з першого погляду - це міф. На думку дослідників, любов може зародитися тільки після чотирьох побачень.

Експеримент, який вони провели, показав, що мозок людини після першого погляду на нову особистість не в змозі відразу визначитися з рівнем схильності до неї. Для цього йому необхідно виконати ряд дій, відповідно, буде потрібний час. Спочатку мозок малює портрет потенційного об'єкта для обожнювання і любові, який потім записується у відділ, що відповідає за короткочасну пам'ять.

І тільки після чотирьох зустрічей мозок, зібравши достатню кількість інформації про конкретну людину і проаналізувавши її, визначає набір почуттів, які може відчувати індивідуум.

Вчені також зазначили, що саме з цієї причини не можна закохатися по фото. Наданого зображення мозку людини недостатньо для того, щоб він дав йому характеристику. Тому ті, хто впевнений, що закохався по інтернету, плутають звичайну симпатію з любов'ю.

Джерело