Верховна Рада надала одному з батьків дитини до 6 років гарантії у працевлаштуванні

Верховна Рада надала одному з батьків дитини до 6 років гарантії у працевлаштуванні

Верховна Рада України підтримала у першому читанні та в цілому законопроект № 1266 "Про внесення змін до статті 14 закону України "Про зайнятість населення" щодо надання права на отримання додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню батьків або особі, яка їх замінює, що має на утриманні дитину віком до шести років".

За відповідне рішення проголосували 244 нардепи при 226 мінімально необхідних.

Законопроектом вноситься зміна до статті 14 закону України "Про зайнятість населення". Цим зміною пропонується розширити категорії громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, зокрема, поширити ці гарантії на одного з батьків або особу, яка їх замінює і має на утриманні дітей віком до шести років.

У пояснювальній записці зазначається, що запропонована законодавча ініціатива відновить право громадян відповідно до положень статті 46 Конституції України, а також виправить неточність, яка можливо, помилково була допущена при калькуванні відповідних положень попередньої редакції (1991р.) закону про категорії громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, та забезпечить надання додаткових гарантій не тільки особам, що мають дітей, але і батькам і особам, які мають на утриманні тільки одну дитину.

Зазначимо, комітет ВР з питань соціальної політики та праці рекомендував парламенту надати батькам дитини до 6 років гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Джерело: http://ipress.ua/