10 корисних і смачних варіантів сніданку

10 корисних і смачних варіантів сніданку

1. Вівсянка, сер! Вівсянка здавна вважається корисним сніданком і це давно вже ні для кого не секрет. І це дійсно так, тому що вона не тільки містить безліч вітамінів групи В та інших мікроелементів, але також вона містить грубу клітковину, яка сприяє повільному засвоєнню вуглеводів і нормалізації роботи травлення. Для посилення концентрації корисної дії додавайте свіжі або сухі фрукти і ягоди, мед.

2. Яєчня. Яйця також вважаються ідеальним сніданком, оскільки містять багато поживних речовин, в тому числі незамінні амінокислоти для побудови білка в нашому організмі. З яєць можна приготувати багато корисних сніданків - звичайна яєчня, омлет з додаванням різних овочів.

3. Сирна запіканка або сирники. Це унікальний по корисності продукт, так як в його склад входять самі живильні і корисні продукти (яйця, сир, манна крупа). Таке блюдо зарядить бадьорістю на першу половину дня і підготує шлунок для ситнішого і комплексного обіду.

4. Фруктовий сніданок. Ну що може бути корисніше і смачніше фруктів? Тільки фруктовий салат з йогуртом. Робиться дуже швидко, а смак і користь неймовірна! Такий сніданок можна приготувати маючи вдома як мінімум 2 види фруктів. Вони нарізаються кубиками і заливаються йогуртом. Йогурт наситить білком і полегшить травлення, а фрукти наситять організм вітамінами, мінералами і корисною клітковиною. Важливо фрукти вживати саме в першій половині дня, тому що вони містять багато вуглеводів, які найкраще витратити заздалегідь, перш ніж вони закарбувалися на фігурі.

5. Бутерброд з цільнозернового хліба з маслом і чай. Вважається, що чашка кави або чаю з ранку не є корисним сніданком, але якщо сюди внести доповнення у вигляді хліба з маслом, то він стає дуже навіть корисним і поживним. Важливо для цієї мети вибирати саме цільнозерновий хліб, так як він буде повільно перетравлюватися, він буде прискорювати обмін речовин, але при цьому не виникне раптового почуття голоду, а 2-3 години бадьорості будуть забезпечені.

6. Пшоняна каша з молоком. Це дуже поживний і корисний сніданок, особливо для тих, що худнуть і займаються спортом. Він додасть енергії з ранку і для тренувань, так набагато легше буде позбавлятися від зайвих кілограмів, при цьому саму кашу важливо вживати саме зранку, щоб бути енергійним протягом дня і щоб увечері не хотілося занадто поживної їжі.

7. Запечена курочка з овочами. Багато хто може здивуватися, але це блюдо також можна віднести до корисних сніданків. Саме по собі куряче м'ясо вважається дієтичним і не тільки тому, що воно містить мало жиру, але й тому що містить незамінний білок, залізо і мікроелементи і дуже поживно для організму, також воно вважається легким у перетравлюванні. А якщо до нього ще додати запечені або протушені овочі, то воно стає просто джерелом корисних речовин. По-перше, поєднання м'яса і овочів перетравлюється добре, а по-друге, клітковина і корисні речовини овочів доповнюють корисні властивості курячого м'яса і добре живлять організм, що ідеально підходить для сніданку. До речі, це блюдо також буде добре і для вечері.

8. Цільнозернові макарони з креветками. Це сніданок для тих, хто важко працює як розумово, так і фізично. Макарони додадуть енергії і наситять організм вітамінами групи В, а креветки наситять білком, йодом, фтором, селеном, що важливо для нормальної роботи мозку.

9. Грецький салат. Так, салат теж може бути повноцінним сніданком завдяки тому, що в нього входять овочі, рослинне масло і сир, тобто це комплексне блюдо. Важливо вибирати найбільш натуральні інгредієнти, якщо рослинне масло, то першого віджиму або нерафінована, якщо сир, то м'який - фета, моцарела, бринза. Таке блюдо здатне наситити вітамінами, білком, жирними кислотами. До речі, це блюдо можна також назвати стравою "краси і молодості", так як воно містить рекордну кількість антиоксидантів, білків для еластичності шкіри, а також омега-3 жирних кислот для здорового стану шкіри, волосся і нігтів.

10. Риба і картопляне пюре. Причому риба може бути різною (червоної, морський, річковий), все одно вона буде корисною, що містить багато мікроелементів, серед яких йод, фтор, селен, цинк, а також цінний білок. Картопля ж містить багато вуглеводів, які додадуть енергії і сил і не буде з ранку сильно навантажувати травну систему, якщо буде у вигляді пюре.