"АДВОКАТИ ПОРОШЕНКА БІГУСУ - СОРЯН, КОТАН" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"АДВОКАТИ ПОРОШЕНКА БІГУСУ - СОРЯН, КОТАН" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Деніс Бігус обнародував повну версію так званих "плівок Медведчука". І в цій події на увагу заслуговують кілька ситуацій.

Перше - Бігус визнав, що записів розмов Порошенка на плівках нема. "Тому що СБУ не ризикнула писати президента", - припускає Бігус. А в мене інше припущення - що НІЯКИХ записів розмов між Медведчуком і Порошенко ніколи НЕ існувало. А в тих записах Порошенка, які автори оприлюднених Бігусом записів мають, нема взагалі нічого такого що дискредитувало б п'ятого президента.

Друге. Протягом всього ролика-підводки Бігус виправдовувався - як шмаркатий хлопчик зловлений за підгляданням в жіночій лазні. Він, мовляв, поза політикою, йому мовляв огидно і те що говорять на "Прямому" і те що кажуть на "Плюсах", він мовляв не за політиків а за правду і справедливість. Угу, я так у це й повірив. Після того як кожну серію бігусятини зразу ж кидався обсмоктувати однаковими фразами весь "пул позитивних блогерів" Подоляка, а зелені телеграм-канали просто друкували огидні тексти про Порошенка, я так і повірю, що Бігус записи публікував сам по собі. А особливо, після того як різко помінявся тон Бігуса, коли відреагували адвокати Порошенка. Але про адвокатів далі.

Третє - Бігус нас намагається переконати, що в українських спецслужбах записи такого рівня валяються по коридорах, а він сам інформацію добувати уміє так, що відпочивають Джордж Смайлі і всі герої романів Джона Ле Карре. Та якби таку інформацію було отримати аж так легко, втрати ЗСУ на фронті уже перевищували б втрати РККА у Другу Світову війну. На відміну від наявного стану речей.

Бігус свої казочки може розповідати простачкам, які цинічному юначку, що переводить 3 мільйони в ОВДП після публікацій про "свинарчуків", ще й досі шлють донати. "На дурака нє нужен нож, єму з три короби наврьош..." Людина яка бодай трохи знає специфіку української журналістики, знає, що всі журналістські розслідування це на 45% - аналіз відкритих джерел, і ще на 45% - злив з високих кабінетів. Що, зрештою, підтвердив сам Бігус.

В оприлюднених ним записах ані слова не було про якісь злочини Порошенка чи бодай зв'язок п'ятого президента з Медведчуком. Про все це говорив сам Бігус, у підводках. Це він, а не фігурнати записів переконував нас у цій гидоті - разом з ботами Подоляка та зеленими телегами. І саме на це йому вказали адвокати Порошенка, після чого тон Бігуса різко змінився.

Адвокати Порошенка вже відреагували на останній ролик Бігуса, і особливо на його "сорян котани". Бігус спершу говорив про наявні в нього 6 годин записів. Тепер їх виявилося 36, а Бігус просторікує про "сорян котани - помилився". Ця людина неймовірно мучилася, годинами прослуховуючи записи - ви ж зрозуміли?

Але справа не в годинах. Справа в тому, що в своїх передачках Бігус займався маніпуляціями в стилі "наклепи у вигляді версій". Те, що оприлюднена ним інформація - його власні фантазії і параноя, він наразі так і не визнав. Замість того він глузливо заявляє: "Сорян, котани".

Цитую адвоката Петра Порошенка, Ігоря Голованя: ""Соряну" бігусівського нам недостатньо. Відповідати доведеться як належить". З цього зрозуміло, чекає на Бігуса у майбутьному довгий юридичний серіал. Радив би Бігусу знову тренуватися визнавати свої передачки такими, що не відповідають дійсності - як з Семочком. Скоро знадобиться.

Сорян, котан. Будуть з тебе робити драного. Тобі не вперше.