Бабусині страви: "Медовий кекс з грушею, шоколадом і горіхами"

Бабусині страви: "Медовий кекс з грушею, шоколадом і горіхами"

Інгредієнти:

  • борошно - 220 г,
  • груші - 150-200 г,
  • шоколад (гіркий) - 25 г,
  • волоські горіхи - 30 г,
  • вода - 125 мл,
  • цукор - 100 г,
  • мед - 1 ст. ложка,
  • олія - 70 мл,
  • коньяк - 1/2 ст. ложки,
  • розпушувач - 2/3 ч. ложки.

  • Спосіб приготування:

    Шоколад і горіхи дрібно поріжте.
    Грушу поріжте кубиками.
    У невеликій каструлі змішайте воду, цукор, мед і олію. Поставте на водяну баню і варіть на середньому вогні, помішуючи, до повного розчинення цукру. Остудіть.
    Додайте коньяк і дрібно порізані горіхи.
    У миску просійте борошно з розпушувачем, додайте шоколад.
    До борошна влийте рідину, перемішайте до однорідності.
    Додайте груші, перемішайте.
    У змащену вершковим маслом форму для випічки викладіть тісто.
    Випікайте кекс в розігрітій до 180 °С духовці 35 хвилин.