Борщ швидкого приготування - стартап українців із Техасу

Борщ швидкого приготування  - стартап українців із Техасу

Подружжя українців, які живуть у Далласі, заснувало стартап борщу швидкого приготування. Страву планують продавати тим, хто хоче їсти борщ, але немає часу його варити. Подружжя запевняє, що борщ швидкого приготування смакує як бабусин.

На центральному ринку міста Даллас можна побачити знайоме для українців слово “Борщ”. Традиційну українську страву продає подружжя Ревенків із Запоріжжя. Запакований він у маленьку склянку.

“От коли люди беруть це упакування, читають інгредієнти, начебто борщ. От як ви зробили, що воно сухе. А от так, це наша комерційна таємниця. Скоріше борщова магія.” – розповів Олексій Ревенко, співзасновник стартапу

“Борщова історія” сім’ї Ревенків почалася із пристрасті покійного Олексієвого батька. Коли він вийшов на пенсію і почав колекціонувати рецепти борщів.

“По бібліотеках, по знайомих де питав у кого, записував і це переросло у велику базу даних з борщами, а він любив каталогізувати. Отут борщ з м'ясом і буряком, тут без буряка, а це якийсь борщок, так, у нас ще сотні три борщащків. В загальному назбиралося 1496 рецептів борщів.” – додає Олексій Ревенко, співзасновник стартапу

Тож в Америці подружжя вирішило започаткувати свій борщовий бізнес. Спочатку продавали на ринку готовий борщ на розлив.

“Спочатку залишався цілий баняк, всі були щасливі, весь тиждень їли його. А потім подивились, так, вихідні одні, другі вихідні і половина залишилась.” – каже Вікторія Ревенко.

Борщ швидко набрав популярності серед американців, та коронавірус змінив плани подружжя. На ринку заборонили продавати готову їжу. Тож Ревенки вирішили дещо модифікувати спосіб приготування і започаткувати стартап сухого борщу.

“Настала фаза експериментів – як зробити той борщ борщем. У нас є наша дочка, вона дуже любить поїсти, але любить гарну справжню їжу і вона дуже з підозрою ставилась. Вона критик борщовий. “Ти той з коробки готуєш” - вона казала. Потім я їй стала готувати та не кажу. Вона куштує і я їй кажу “а ти знаєш, що це сухий борщ”, а вона — ““так?” Тоді я зрозуміла - о бінго, це воно.” – ділиться історією Вікторія Ревенко, співзасновниця стартапу.

Ідеальну формулу помістили в баночки, які прикрасили петриківським розписом українського художника Олександра Опарія.

“Люди використовують ці упаковування для свічок, як цукорницю, вазу для квітів. Цей борщ - це ще й магніт на холодильник, можна його використовувати для лаврового листа, для перцю в горошок, а чоловіки полюбляють використовувати у гаражі для шурупів” – розповів Олексій Ревенко, співзасновник стартапу.

Місія подружжя зробити борщ доступним для всіх, хто не має часу проводити кілька годин на кухні Вони вже запустили продаж супу онлайн з доставкою.