Бабусині страви: "Сицілійські каннолі"

Бабусині страви: "Сицілійські каннолі"

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • Борошно - 400 гр.
  • Цукор - 40 гр.
  • Жир свинячий - 50 гр.
  • Вино біле - 200 мл.
  • Яйце (тільки білок) - 1 шт.
  • Сіль - 1 щіпка
  • Арахісове масло для смаження - 1л.
  • Для крему:
    Рікотта - 750 гр.
    Цукрова пудра - 300 гр.
    Шоколадна крихта або цукати - 80 гр
    Марсала (міцне десертне вино) - 100 мл.


  • Спосіб приготування:

    Тісто.
    Змішайте всі інградієнти для тіста, вводячи рідину в останню чергу. Тісто повинне вийти м'яким і еластичним. Готове тісто накрийте харчовою плівкою і залиште в холодильнику на 60 хв.
    Готове тісто розкачати завтовшки 1-2 мм, круглою виїмкою (9 см.) вирізати кружки, потім, розтягуючи надати форму овалу.
    Кожну овальну пластинку тесту обернути навколо сталевих трубок-форм.
    З'єднати два краї, змащуючи їх яєчним білком для клейкості.
    Обсмажити отримані каннолі в розжареному маслі.
    Викласти на паперові серветки, дати стекти надлишкам масла і зняти з трубок.

    Крем для каннолі.
    Рікотту збити міксером, поступово додаючи марсалу і цукрову пудру. Потім додати шоколадну крихту і перемішати до однорідної маси ложкою.
    Коли трубочки з тіста охолонуть, начинити їх кремом з рікотти за допомогою кондитерського мішка. Прикрасити цукатами (або зацукрованою вишнею, дрібно нарізаними фісташками) і посипати цукровою пудрою.