"Про те, що завжди на часі" - Олена Кудренко

"Про те, що завжди на часі" - Олена Кудренко

Помічаю, що люди, які не надто багато вимагають від себе - і кумирів собі обирають таких же.

Ось не можеш ти пройти повз чужої біди - і люди, яких ти будеш поважати, теж не пройдуть. Самовдосконалюєшся кожної миті - і ті, кого ти можеш поважати, теж працюють над собою. Не любиш пусті балачки - і ті, хто тобі імпонує, теж людина дії.

Ти не будеш почуватися комфортно поряд з людиною, яка змушує тебе деградувати. Якщо ти багато знаєш - то той, кого ти поважаєш, та на кого орієнтуєшся, навряд чи буде знати менше тебе.

Візьмемо за приклад керівника підприємства. Люди досить прості очікують від нього вчасної зарплати, та щоб не затримував після шостої вечора. А люди, націлені на результат - будуть працювати над розвитком і підприємства, і своєї кар'єри, і як наслідок - своїх фінансів і якості життя. І тоді те, що керівник класно виглядає, красиво говорить та "невтік", коли у підприємства з'явились проблеми - для людей другого типу НЕ ДОСТАТНЬО. Бо вони очікують певних конкретних дій, шаленої праці, достатніх знань, професійності, врешті решт - того, на що здатні самі. Подібне до подібного.

Я іноді слухаю, вдивляюсь в обличчя того, кому достатньо красивої картинки, і подумки задаю питання:

- Оце і все? Тобі цього вистачає? Тоді хто ти сам? На що ти сам здатен?

Бо може виявитися, що така нерозбірлива та невибаглива людина нездатна якісно вирішувати поточні проблеми.

На часі підтягувати свій власний рівень, і тоді ми будемо поважати таких же сильних особистостей. На часі працювати над собою. Вимагати від себе більшого - і тоді ми навчимося вимагати більше від тих, хто наділений повноваженнями. І навпаки, якщо хтось, наділений повноваженнями, ДІЙСНО шалено працює, ДІЙСНО довів фактами свою результативність, а не картинками та словами - то на часі зростати до рівня такої людини. Ми в цьому процесі пов'язані. Ми повинні вчитися один в одного.

І якщо у кожного з нас це вдасться - ми вже не будемо плутатися в оцінці оточення. Ми будемо здатні серед пилу бачити справжні діаманти, і поважати лише тих, хто аж ніяк не менш сильний, ніж ми. Не менш чесний, ніж ми. І не менш дієвий, професійний та відповідальний, ніж ми самі.

Це є гармонія.