"Клієнт вчергове міняє покази з приводу провалу в підготовці до війни" - Карл Волох

"Клієнт вчергове міняє покази з приводу провалу в підготовці до війни" - Карл Волох

Якийсь тиждень тому він це пояснював тим, що довірився нашій розвідці, котра, на відміну від західних, початок повномасштабного вторгнення не підтверджувала. Потім, мабуть, відчув, що ця ахінея якось слабо сполучається з фактом, що Буданов досі не сидить і навіть залишається на посаді.

Тому - нова версія. Виявляється,американці ще рік тому попереджали про небезпеку війни, закликали будувати фортифікаційні споруди і серйозно готуватися. Але це (увага!) «зруйнувало б українську економіку». Ну не красень?

От поясніть мені, що коїться в порожній голові істоти, котра серйозно стверджує, що перенаправити кілька мільярдів баксів з будівництва доріг та інших проектів розвитку на виробництво зброї (у державному оборонпромі) та будівництво укріплень могло б зруйнувати економіку? Чи він про спекулятивний капітал, котрий втік із українських державних облігацій при перших чутках про війну й тим трошки погіршив курс гривні? Але ж для них заява Байдена (читай: ЦРУ-АНБ) разів так у мільйон авторитетніша за будь-які запевнення паяца-недоучки.

Щоправда, отримати 30 процентів відкату з державного оборонного підприємства набагато складніше, ніж від фірми з картелю дорожного будівництва. Та й зі статусом політика, який «приніс Україні мир» підготовка до війни не дуже корелює.

У будь-якому варіанті, я радий всім цим інтерв‘ю Зеленського й його безпомічним побрехенькам. Вони стануть безцінними свідченнями в майбутньому суді.

П.С. Мабуть, для нашого економічного генія втрата десятків тисяч життів та додаткові руйнації майна на сотні мільярдів баксів через неготовність до війни менш важливі, ніж пара ярдів спекулятивних грошей, котрі пішли б із країни через загрозу війни так чи інакше