"PROстими словами" - Олена Кудренко

"PROстими словами" - Олена Кудренко

1. Останнє літо росіян в Криму.

А яке ж ще? Бо кримський міст якщо не під прицілом, то вже скоро там буде. Бо цей літній сезон для кримських колаборантів проср@ний - які ж туристи у прифронтовій зоні? Бо навіть є розпорядження про відсунення на другий план лікування в кримських лікарнях цивільного населення - натомість койкомісця займаються пораненими російськими солдатами.

А зважаючи ще на те, що ми пішли у контрнаступ на півдні Херсощини та посунули окупантів (на мапі бойових дій сірі зони посунулись добряче до Криму) - то літнього релаксу в Криму не вийде.

А скоро ще й каліки російські будуть повзати вулицями. Бо не всі, хто хотів "отбіть командіровку" мародерством - повернулися з поля бою з усіма кінцівками. Хіба що в зуби ту стіралку...

2. Нацисти під боком у Закарпаття.

Дехто Жолт Баер, соратник Орбана, пропагандист, порівняв Україну (!!!) з нацистською Німеччиною. Буцімто тим, що ми викреслюємо російську культуру зі свого середовища, ми схожі на німців, від яких потерпали євреї.

Вдумайтесь: ми, яких і ті самі німці, і радянська влада вбили мільйонами - зараз ті, яких вбиває російська "армія" - схожі не на євреїв, а на їх катів.

І це доводиться до угорців, наших сусідів, з угорських медіа ресурсів. Підміна понять, яку так полюбляють використовувати наші східні сусіди, виплекала поряд з нами таке поняття, як РАШИЗМ. І за це вони будуть засуджені. За це на них буде плювати весь світ. А завдання кожного адекватного уряду - зробити висновки та вчасно врятувати свої країни від такого ж фіналу, на який чекає Росія.

Ставки зроблені на перемогу України, які б у ці найближчі тижні не вкидувались протилежні наративи - і ми обов'язково знайдемо час повернутися до перевиховання Угорщини. Бо це невирішене питання не можна так просто відпустити. Нацизм треба знешкоджувати вчасно.

3. А приз за недолугість йде нещасному російському кораблю, який під пильним спостереженням з супутників маявся морями з викраденим українським зерном.

Нагадує мені торговця на ринку, який ходить рядами:

- пакети нада?

- Ні, не нада, - відповів росіянам Єгипет.

- а вам пакети нада? - поперся ще до когось.

- не нада, йди звідси!

- А нам нада! - підстрибнула Сирія. - Нам нада! Бо ми й крадене візьмемо.

А супутник цю туристичну мандрівку фіксує та передає дані туди, в кого вкрадено. А ми порахуємо та припишемо до тих мільярдів, які нам буде віддавати Росія хай не вчасно - але довго і нудно. Прямими і непрями методами. Може, Британія запише це зерно на рахунок якогось чергового Дерипаски.

4. Дуже красивий хід від ПЦУ - претензія на частину території Лаври для організації чоловічого монастиря.

Чомусь мені здається, що під виглядом ченців могли би опинитися і пара десятків наших ветеранів з бойовим досвідом. Тимчасово. Або просто небайдужі та фізично міцні хлопчики - бо комусь треба буде виносити з Лаври московитів, що там засіли. Вони ж казали: "только чєрєз мой труп", чи якось так. Ось і побачимо. Бо Україна зараз отримала стільки трупів окупантів, що якась додаткова партія її не перенавантажить.

Якщо сорйозно - то це багаторічна ганьба, з цим існуванням фсбешної структури на тілі України. Я Київську Лавру не досить добре пам'ятаю - але Святогірську, що поряд з тим самим Славянськом - само собою. Ви знаєте, які там краєвиди? І що там засіла російська агентура? А скільки їх таких по всій нашій країні? Та тут треба при кожній московській церкві будувати українські чоловічі "монастирі", з достатньою військовою підготовкою.

5. Американці завантажили свої військові потужності "замовленням" для України. Робиться там такими темпами і в таких масштабах, що навіть посунули замовлення з Катару - для них щось там буде виготовлене не раніше 2026 року.

А для нас зараз.

Вже готується.

Вже завантажується.

Вже надходить на наші позиції.

Ще трошки. Бо вже не існує сценарію, в якому би Україна програла.